Ilgąjį savaitgalį dirbo 30  proc. daugiau pareigūnų nei įprastu režimu

Ilgąjį savaitgalį dirbo 30 proc. daugiau pareigūnų nei įprastu režimu

 

 

Ilgąjį savaitgalį Lietuvoje aktyviai patruliavo ir patikrinimus vykdė Policijos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai. 

„Didžioji dalis gyventojų supranta ir laikosi karantino reikalavimų, viešose vietose dėvi kaukes, nesibūriuoja. Savaitgalį tarnybos koordinavo savo veiksmus, kad būtų išvengta dvigubų patikrinimų. Matome, kad situacija šalyje nėra bloga, tačiau svarbu ir toliau nepamiršti, kad reikia laikytis socialinio atstumo, dėvėti apsaugines priemones ir nesibūriuoti viešose vietose“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Savaitgalį užfiksuota apie 150 karantino pažeidimų. Iš viso nuo tada, kai policija įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, nubausta apie 2336 asmenų. Visoje šalyje savaitgalį dirbo apie 800 policijos ir karo policijos ekipažų, tai yra apie 30 procentų daugiau, nei įprastai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnai savaitgalį vykdė prevencinę akciją dėl gaisrų miškuose, atvirose teritorijose ir poilsiaviečių lankymo karantino metu. Taip pat gyventojai buvo perspėti ir dėl karantino taisyklių laikymosi. Penktadienį prevenciniame reide dalyvavo 11 ekipažų ir 24 pareigūnai.  Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iki balandžio 30 d. šalyje kilo 1388 gaisrai atvirosiose teritorijose, jų metu išdegė 871  ha pievų, durpynų, miškų ir miško paklotės. 

Valstybės sienos apsaugos tarnyba nurodė, kad į Lietuvą neįleisti 42 asmenys, neišleisti – 5.  Nuo pirmadienio nėra apribojimų dėl išvykimo iš Lietuvos.  Iš kaimyninių valstybių Lenkija ir Rusija šiuo metu užsieniečių neįsileidžia, Baltarusija ir Latvija kitų šalių piliečiams įvažiuoti leidžia. 

Iš Lietuvos į Latviją nuo pirmadienio galima išvykti per Būtingės–Rucavos, Saločių–Grenstalės ir Smėlynės–Medumi kontrolės punktus. Į Baltarusiją galima patekti per šiuo metu veikiančius Medininkų–Kamenyj Log, Šalčininkų–Benekainių ir Raigardo–Privalkos punktus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder