Interneto žiniasklaidos asociaciją papildė nauji nariai

Interneto žiniasklaidos asociaciją papildė nauji nariai

Interneto žiniasklaidos asociaciją (IŽA) papildė du nauji nariai  - pozityvių naujienų portalus madeinvilnius.lt ir madeinklaideda.lt valdanti „New media group“ bei Vakarų Lietuvoje puikiai žinomas „Vakarų ekspresas“, veikiantis internete www.ve.lt vardu.

„Apie Vilnių ir Vilniaus kraštą su nauju požiūriu: pozityviai, optimistiškai ir šviežio oro gūsiu. Pagrindinis siekis, jog negatyvas gyvenime taptų antraeiliu, kad mokėtume džiaugtis net paprasčiausiais dalykais, išmoktume mėgautis gyvenimu, didžiuotis savo kraštu. Made in Vilnius – bičiulis, patarėjas ir teigiamų emocijų švyturys sostinėje“, taip savo veiklą apibendrina Donatas Andrijauskas, madeinVilnius.lt direktorius.

„Nuo 1990 m. veikianti, puikiai ne tik Vakarų Lietuvoje žinoma ir vertinama žiniasklaidos priemonė „Vakarų ekspresas“ ir jo internetinė svetainė VE.lt yra užsitarnavusi skaitytojų pasitikėjimą. Portalas stengiasi būti kuo arčiau žmonių esančių Vakarų Lietuvoje, atspindėti klaipėdiečių, Vakarų Lietuvos įvykius, šia tema rašyti daugiau, negu rašo nacionaliniai dienraščiai“ -  sako Loreta Latakienė, vykdomoji direktorė.

„Pastebima, kad Lietuvoje vis aktyviau žiniasklaidai veikiant elektroninėje erdvėje, susiduriama su klausimais, kuriuos reiktų spręsti visiems prie bendro stalo: aprėpti įvairiausias nuomones bei patirtis. Prisijungdami prie Asociacijos naujieji nariai tiki, kad gali pasiekti daugiau, nei veikdami atskirai. COVID-19 grėsmė ir karantino įvedimas Lietuvoje labai suvienijo interneto žiniasklaidos rinką, leido keistis patirtimi ir išgyventi sunkiausią laikotarpį. Tikime, kad bendradarbiavimas su nacionaliniais naujienų portalais gali padėti pasiekti daugiau, nei veikimas tik regioniniu lygmeniu“,- komentuoja savo prisijungimo motyvus naujieji IŽA nariai.

Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovas Arnas Marcinkus pažymi, kad asociacija yra atvira visiems naujienų portalams nepaisant jų regioniškumo ar skaitytojų skaičiaus. „Pastebime, kad mažėjant spausdintinių laikraščių ir žurnalų tiražams, vis daugiau žiniasklaidos priemonių persikelia į virtualią erdvę, todėl jaučiamas interesas vienytis ir kartu spręsti kylančias problemas, juo labiau artėjant svarbių ES direktyvų perkėlimui, Seimui sprendžiant PVM žiniasklaidai ir kitus sektoriui svarbius klausimus, - sako A. Marcinkus.

Plėsdama asociacijos narių ratą, asociacija siekia vienyti interneto žiniasklaidos atstovus, daug dėmesio skirti regionų žiniasklaidos ir jų bendradarbiavimui su nacionaliniais portalais. Planuojama, kad artimiausiu metu narių skaičius dar labiau išaugs. IŽA šiuo metu vienija 5 interneto naujienų portalus: DELFI, 15min.lt, Lrytas.lt, VE.lt, madeinvilnius.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder