Nedarbingumo išmokas galės gauti abu tėvai, jei šeimoje daugiau nei vienas pradinukas

Nedarbingumo išmokas galės gauti abu tėvai, jei šeimoje daugiau nei vienas pradinukas

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad planuojama suteikti galimybę karantino laikotarpiu abiem tėvams gauti nedarbingumo išmoką, jeigu jie namuose prižiūri daugiau nei vieną pradinuką. Ministrė taip pat tikina, kad nuo sausio 1 d. bus ketinama sudaryti sąlygas nedarbingumo išmoką gauti ir tėvams, namuose prižiūrintiems darželinukus.

„Jeigu šeimoje yra 2-3 vaikai ir tikrai sudėtinga yra vienam šeimos nariui pasirūpinti vaikais, tuomet bus galima vienam šeimos nariui, dabar kaip tik apie tai diskutuojame, pasiimti nedarbingumą ir abiem tėvams“, – LRT radijui teigė J. Šiugždinienė, akcentuodama, kad ši tvarka dar kol kas nėra įsigaliojusi.

Ministrė taip pat atkreipia dėmesį, kad kol karantino metu darželinukus namie prižiūrintiems tėvams nedarbingumo išmokos nepriklauso, tačiau jas nuo sausio 1 d. galės gauti ir darželinukų tėvai.

„Nuo sausio 1 dienos – taip. Šiek tiek tvarką koreguosime“, – sakė ministrė.

J. Šiugždinienė džiaugiasi, kad darželinukų tėvai yra sąmoningi ir dauguma iš jų vaikų į darželius neleidžia.

„Praėjusią savaitę darželius lankė apie 27 proc. vaikų, veikė 90 proc. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių, tai džiugina, kad didelė dalis tėvų yra sąmoningi, ir jeigu gali nevesti vaiko į darželį, tai taip ir daro“, – teigė švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder