Nuo gegužės 18-osios veiks dar vienas pasienio su Latvija kontrolės punktas

Nuo gegužės 18-osios veiks dar vienas pasienio su Latvija kontrolės punktas

Nuo gegužės 18 dienos Lietuvos ir Latvijos pasienyje pradės veikti dar vienas – Kalvių–Meitenės pasienio kontrolės punktas.

„Sušvelninus kelionių apribojimus, auga ir judėjimo srautai, todėl tikslinga yra atverti dar vieną punktą, kad nesusidarytų eilių“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Nuo gegužės 15 d. į Lietuvą suteikiama teisė laisvai atvykti Latvijos ir Estijos piliečiams, t. y. tokiems asmenims nereikės pagrįsti savo kelionės tikslo ir jiems nebus taikoma 14 dienų saviizoliacija, tuo atveju, jei nebuvo atvykta iš kitų šalių.

Tokias pačias teises nuo gegužės 15 d. Lietuvos piliečiai įgyja keliaudami į Latviją bei Estiją.

Nuo penktadienio Lietuvos piliečiai grįžti iš užsienio ar užsieniečiai atvykti į Lietuvą galės per dar du punktus pasienyje su Latvija, t. y. Būtingės–Rucavos ir Smėlynės–Medumi. Šiuo metu per juos galima išvykti į Latviją, tačiau grįžti galima tik per Saločių–Grenctalės punktą. Nuo gegužės 18 d. atvykti ir išvykti galima bus ir per Kalvių–Meteinės pasienio kontrolės punktą.

Tarptautinius komercinius vežimus vykdantiems automobilių vairuotojams Lietuvos sieną, kaip ir dabar, galima kirsti per šiuos punktus: Kalvarija–Budziskas, Lazdijai–Aradninkai, Saločiai–Grenstalė, Būtingė–Rucava, Smėlynė–Medumai, Medininkai–Kamenyj Logas, Šalčininkai–Benekainys, Raigardas–Privalka, Kybartai–Černyševskojė ir Panemunė–Sovetskas.

Vidaus sienų kontrolė pratęsta iki gegužės 31 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder