Pirmasis posėdis dėl P. Gražulio teisinės neliečiamybės

Pirmasis posėdis dėl P. Gražulio teisinės neliečiamybės

Trečiadienį į pirmą posėdį rinksis dėl Seimo nario Petro Gražulio teisinės neliečiamybės spręsianti Seimo sudaryta tyrimo komisija.

Nuotoliniu būdu posėdžiausianti komisija ketina apsitarti dėl savo darbo tvarkos, išklausyti prokuratūros atstovo informacijos ir pateikti jam klausimus. Taip pat tyrimo komisija ketina išklausyti Seimo nario P. Gražulio arba kito jo įgalioto atstovo paaiškinimų.

Tyrimo komisiją Seimas sudarė gruodžio 3 d., jai vadovauja Seimo narys Arminas Lydeka.

Komisija turėtų apsispręsti, ar siūlyti Seimui patenkinti generalinio prokuroro prašymą ir leisti Seimo narį P. Gražulį „patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“.

Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų gruodžio 23 d.

Seimo sprendimu, komisijoje dirbs 11 narių: Vaida Giraitytė, Ligita Girskienė, Sergejus Jovaiša, Paulė Kuzmickienė, Orinta Leiputė, Arminas Lydeka, Vytautas Mitalas, Audrius Petrošius, Jonas Pinskus, Juozas Varžgalys, Andrius Vyšniauskas.

Anot prokurorų, P. Gražulis pažeidė Baudžiamąjį kodeksą ir nesant kyšininkavimo požymių nuo 2015 m. gegužės 18 d. iki 2017 m. vasario 13 d. piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos, savo veiksmais menkino Seimo autoritetą.

Generalinis prokuroras dėl parlamentaro P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo kreipėsi pakartotinai, nes 2019 m. birželio 4 d. šį E. Pašilio prašymą Seimas atmetė.

Pats P. Gražulis dar kartą atmetė jam adresuotus kaltinimus, tvirtindamas, kad yra persekiojamas ir tai esąs politinis susidorojimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder