Plinta peticija, raginanti teisti Aurelijų Verygą

Plinta peticija, raginanti teisti Aurelijų Verygą

Peticijų puslapyje yra sukurta nauja peticija, smerkianti Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimus pandemijos metu.

Joje skelbiama: „Mokslininkai įrodė - priverstinis kaukių dėvėjimas visur - neefektyvus, vis daugiau žmonių miršta taip ir nesulaukę savalaikės medicinos pagalbos nes iki šiol yra apribota ligoninių ir poliklinikų veikla, Lietuva patiria itin sunkias ekonomines A.Verygos sprendimų pasekmes. A. Veryga, kaip Sveikatos apsaugos ministras ir Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas, turėtų teisiamas už nepagrįstus sprendimus ir įgaliojimų viršijimą, už uždarytą ekonomiką ir sukeltą finansų krizę, už Lietuvos žmonių įvarymą į milijardines skolas, už išaugusią bedarbystę, už bankrutavusius verslus, už šimtus žmonių mirčių, nes per karantiną uždarytos ligoninės ir poliklinikos iki šiol nepriima visų pacientų, dėl to Lietuvoje miršta neįprastai daugiau žmonių - šimtais! Ne nuo Covid - 19, o nuo A.Verygos sprendimų pasekmių!"

Peticiją galima rasti čia

Peticijos autoriai - Centro partija-Tautininkai, tačiau ja dalijamasi bei raginama pasirašyti ir feisbuke. Vienas iš pasidalinusių žinomų žmonių - galiūnas Žydrūnas Savickas, vienas labiausiai stebimų lietuvių socialiniuose tinkluose.

Peticiją jau pasirašė apie 8300 žmonių.

A.Veryga dėl N. Puteikio kreipimosi į teismą: karantinavome gydymo įstaigos siekdami išsaugoti gyvybes

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, reaguodamas į Centro partijos – Tautininkų – pirmininko Naglio Puteikio prašymą, kad teismas panaikintų karantino metu priimtus įsakymus, kuriais buvo apribotas ligoninių ir poliklinikų paslaugų prieinamumas, sako, kad sprendimai dėl sveikatos priežiūros įstaigų karantinavimo buvo priimti siekiant išsaugoti žmonių gyvybes.

„Žmonės yra laisvi skųsti teismui sprendimus, nesvarbu, kas tai daro: ar Seimo nariai, ar organizacijos, ar visuomeniniai susibūrimai. Tai tokią teisę Lietuvos piliečiai turi, ir aš galiu tik apgailestauti, kad tokiu būdu prieš rinkimus yra bandoma atkreipti į save dėmesį gal šiek tiek neįvertinant galimų rizikų ir spekuliuojant gyventojų nežinojimu“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį teigė A. Veryga.

Ministras akcentuoja, kad imtis karantino priemonių gydymo įstaigose reikėjo siekiant išsaugoti žmonių gyvybes.

„Noriu tik priminti tiems, kurie gal jau primiršo, kas darėsi tuo metu, kai liga plito labai intensyviai. Tokiose šalyse, kuriose situacija gydymo įstaigose nebuvo suvaldyta ir nebuvo imtasi tam tikrų karantino priemonių, buvo daug mirčių. Ir pradžioje jų buvo ir Lietuvoje – gydymo įstaigose paprastai ir telkiasi didesnė dalis vyresnio amžiaus, sudėtingomis lėtinėmis ligomis sergančių gyventojų“, – akcentavo A. Veryga.

Visos priemonės, kurios buvo skirtos karantinui būtent gydymo įstaigose, buvo skirtos tam, kad liga ten neišplistų ir žmonės ten nežūtų“, – pridūrė ministras.

Tautininkų pirmininkas N. Puteikis teismo prašo panaikinti A. Verygos įsakymus, kuriais buvo apribotas ligoninių ir poliklinikų paslaugų prieinamumas, dėl ko dešimtys tūkstančių Lietuvos žmonių patyrė ir iki šiol patiria daugybę sveikatos sutrikimų, ligų paūmėjimus, o daugybė net miršta, laiku taip ir nesulaukę tinkamos medicinos pagalbos.

Taip pat teismo prašoma įpareigoti ministrą A. Verygą nedelsiant imtis veiksmų atkuriant sveikatos paslaugas visoje Lietuvos teritorijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder