R. Karbauskio reakcija į STT atsakymą: Lietuvoje yra „neliečiamųjų“ grupė

R. Karbauskio reakcija į STT atsakymą: Lietuvoje yra „neliečiamųjų“ grupė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, reaguodamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atsisakymą tirti su buvusiu susisiekimo ministru susijusių asmenų karjeras, pareiškė, jog Lietuvoje yra susiformavusi „neliečiamų“ asmenų grupė. 

„Prisimenant, jog prokurorams buvo draudžiama tirti Roko Masiulio ir su juo susijusių asmenų veiklą prieš kelerius metus, nestebina, kad atlikti tyrimą nenori ir STT. Juk žmonės, kurie galimai kenkė valstybei, niekur nedingo, o jų globėjai ir saugotojai svajoja susigrąžinti valdžią“, – pranešime spaudai teigia R. Karbauskis. 

„Mūsų valstybėje užtenka drąsos atlikti tyrimą dėl kelių lenkų kilmės paštininkų, parašyti pažymą, nubraižyti schemą, iš kurios matyti, jog vieno iš tyrime analizuotų asmenų ryšys su LRA-KŠS yra per jo antros eilės senelę. Aš gi pateikiau informaciją apie aukščiausio lygio valstybinių įmonių vadovus, valdybų pirmininkus ir narius, kurie keliauja iš įmonės į įmonę paskui buvusį ministrą R. Masiulį.

Turiu pagrįstų abejonių dėl jų atrankos skaidrumo, o kartais ir teisėtumo. Viešai skelbta, kad kai kurie paskyrimai vyko net nesivarginus organizuoti konkursus“, – pažymėjo valstiečių lyderis. 

Jo teigimu, tokia STT reakcija į pateiktą informaciją liudija, kad Lietuvoje yra susiformavusi „neliečiamų“ asmenų grupė. 

„Suprantu žmonių nusivylimą, kai tarp mūsų atsiranda „neliečiamieji“, kurie, susidaro įspūdis, yra aukščiau už įstatymus, jiems jokia atsakomybė negresia“, – tvirtina R. Karbauskis.

STT pirmadienį pranešė, jog valstiečių lyderio pateikta informacija apie su R. Masiuliu susijusių asmenų karjerą nebuvo pagrindas vertinti ją baudžiamosios teisės aspektu ir procesiniam sprendimui priimti. 

Giminystės arba draugystės ryšiais susijusių asmenų darbas vienoje įstaigoje savaime nėra problema, pavyzdžiui, kai giminaičiai arba draugai nėra susiję tiesioginio pavaldumo ryšiais, o galimos interesų konflikto rizikos yra valdomos“, – pirmadienį pateiktame komentare nurodė STT.

Nepaisydamas to, R. Karbauskis žada ir toliau domėtis R. Masiuliu ir jo kolegomis. 

„Visuomenę galiu nuraminti, tai, ką atsisakė daryti STT, padarysime patys. Juk ne apie slaptą informaciją šnekame. Viskas yra vieša, tik ne Seimo narių darbas turėtų būti tą informaciją analizuoti. Bet yra, kaip yra.

Mes tai darysime ir skelbsime tol, kol kažkam teisėsaugos institucijose taps gėda visa tai ignoruoti“, – teigė Seimo narys. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder