Šalies vadovai kviečia iš Vasario 16-osios semtis įkvėpimo siekti to, kas atrodo neįmanoma

Šalies vadovai kviečia iš Vasario 16-osios semtis įkvėpimo siekti to, kas atrodo neįmanoma

Šalies vadovai, antradienį sveikindami su Valstybės atkūrimo diena, kviečia iš šios progos semtis įkvėpimo siekti to, kas atrodo neįmanoma ir nenuleisti rankų.

„Vasario 16-oji man pirmiausia yra neblėstantis, nuostabus pasakojimas apie nepriklausomą Lietuvą. Lietuvą kaip svajonę, kuri suvienijo Tautos tėvus ir įkvėpė juos siekti to, kas atrodė neįmanoma. Lietuvą, kurią per didžiausias negandas ir sunkiausius išbandymus pernešė drąsūs jos žmonės. Lietuvą, kuri išgyveno tamsiausios priespaudos dešimtmečius, kad vėl atgimtų, leisdama mums švęsti laisvę“, – feisbuke rašo prezidentas Gitanas Nausėda.

Savo sveikinime jis ragino Lietuvos žmones niekada nenustoti svajoti.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė teigia, jog Vasario 16-oji įkvepia jėgų įveikiant šiomis dienomis kylančius sunkumus.

„Laisvė auginama ir ginama kasdien. Kartais nuo agresyvių valstybių, kartais nuo virusų, kartais nuo pagundos nusimesti atsakomybę. Susitelkę į savo sunkumus, įkvėpimo turėtume semtis iš ankstesnių kartų, kurioms teko savi sudėtingi iššūkiai“, – savo sveikinime teigia premjerė.

Pasak jos, 1918 metų vasarį nepriklausoma Lietuva atrodė kaip sunkiai pasiekiamas idealas, kuris išaugo ir sustiprėjo dėka bendro rūpesčio.

„Anuomet, kaip ir šiandien, teko veikti netikrumo aplinkoje. Svarbiausia, kad niekas nenuleido rankų ir kantrus darbas davė savo vaisių. Tikiu, kad taip yra ir šiandien“, – teigia I. Šimonytė.

Jos teigimu, pandemijos paveikta Vasario 16-oji yra proga apmąstyti, ką kiekvienam reiškia Laisvė ir Tėvynė ir atrasti jėgų ir drąsos įveikti visus sunkumus.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo sveikinime teigia, jog Vasario-16-ąją gimusi valstybingumo idėja išliko gyva per okupacijas ir karus ir atvedė iki Kovo 11-osios.

„Šis impulsas išliko gyvas per visą XX a. – karo ir atšiaurios okupacijos metus. Jo dėka nepraradome atminties ir išsaugojome viltį“, – teigia Seimo pirmininkė.

„Linkiu, kad vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto sukurtas postūmis įkvėptų Lietuvos žmones toliau brėžiant stiprią valstybingumo liniją iš praeities į ateitį. Sveikinu visus su šia ypatinga mūsų valstybės švente!“ – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder