Saulius Skvernelis: „Alytus, Klaipėda - kas kitas?

Saulius Skvernelis: „Alytus, Klaipėda - kas kitas?

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad aplinkosaugą kontroliuojančios institucijos neturėtų veikti teritoriniu principu.

„Tie principai, kai kontroliuojančios institucijos veikia tik teritoriniu principu, yra ydingi. Tą parodė Alytus, kai nebuvo tinkamo kontrolės mechanizmo, tą parodė Klaipėda. Aišku, ikiteisminis tyrimas pradėtas. Sunku tuo patikėti, bet jei prielaidos, kad nuo 2012 metų sąmoningai ir tyčia tokia veikla buvo atliekama, tai kyla irgi klausimų, kodėl tiek metų niekas kitas to nematė, tik reikėjo dabar pamatyti“, – trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Alytus, Klaipėda, kas kitas? O tokių klausimų kyla visiems“, – pridūrė premjeras.

ELTA primena, kad Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos antradienį paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Kaip skelbiama, aplinkai padaryta žala gali siekti ne vieną milijoną eurų. Atsižvelgiant į tai, bendrovei „Grigeo Klaipėda“ sausio 7 dieną buvo surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti aplinkos teršimą nevalytomis nuotekomis.

Prokurorų manymu, gamtai padaryta žala yra tyčinė, siekiant išvengti mokesčių ir kitų turtinių nuostolių.

„Nasdaq Vilnius“ antradienį priėmė sprendimą sustabdyti prekybą bendrovės „Grigeo“ akcijomis.

Pati „Grigeo“ trečiadienį išplatino informaciją, kad situacija reikšmingos įtakos įmonių grupės rezultatams ir veiklai neturės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder