Sinoptikai: savaitgalį siautės stiprus vėjas, šlapdriba

Sinoptikai: savaitgalį siautės stiprus vėjas, šlapdriba

Po saulėtų ir šiltai pavasariškų orų savaitgalis sugrąžins į pereinamojo laikotarpio realybę – bus ir šlapio sniego, ir lietaus, ir stipraus vėjo.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba feiskubo paskyroje meteo.lt paskelbė, kad šeštadienio naktį vakariniuose rajonuose pietvakarių vėjas sustiprės iki 15–17 m/s, vietomis truputį palis, tarp lietaus lašų kartkartėmis įsimaišys šlapias sniegas.

„Temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Kai kur susidarys plikledis. Dieną vėjas stiprės, jau beveik visoje Lietuvoje jo gūsiai sieks 15–20 m/s, o vietomis net 23 m/s. Lietus kaitaliosis su šlapdriba, šils iki 3–7 laipsnių. Jūroje kils 3–4 metrų bangos, viena kita dar aukštesnė gali atsiristi“, – rašome tarnybos komentare.

Pasak sinoptikų, lietus su šlapdriba kris ir sekmadienį.

„Naktį tarpai be kritulių bus trumpesni, o dieną jau ilgesni, kur ne kur (didesnė tikimybė šiauriniuose rajonuose) net saulė trumpam pasirodys. Pietvakarių, vakarų vėjas ir toliau ūžaus, jo greitis sieks 15–20 m/s, naktį vietomis 21–24 m/s. Temperatūra naktį 1–5, dieną 3–6 laipsniai šilumos“, – rašoma paskyroje meteo.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder