„Telemaxi“ išviliojo beveik 100 tūkstančių eurų

„Telemaxi“ išviliojo beveik 100 tūkstančių eurų

„Tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. Į policiją jau kreipėsi keli šimtai nukentėjusiųjų asmenų visoje Lietuvoje. Policija labai operatyviai ir greitai ėmėsi proceso veiksmų užkirsti kelią šioms nusikalstamoms veikoms“, – 15min informavo Policijos departamentas.

Daugiau informacijos, kol vyksta tyrimas, policija nusprendė neteikti.

Vilniaus apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokuroras Edmundas Bagdonas patvirtino, kad atliekamas tyrimas.

„Jeigu ilgesnis tyrimas atliekamas, žinoma, kad turi būti nusikaltimo požymiai. Šioje pradinėje stadijoje nenorėčiau pateikti jokios informacijos, nes tyrimas yra pakankamai sudėtingas ir asmenys, arba bent dalis jų, dar nėra nustatyti, aplinkybes reikia tikslinti. Bet kokia informacija, patekusi į viešąją erdvę, nors ir jau pateko, gali iš esmės neigiamai paveikti tyrimą“, – paaiškino prokuroras, kodėl negalima pateikti daugiau informacijos.

Aiškėja, kad prie galimos apgavystės prisidėjo ne vienas asmuo.

Šiuo metu „telemaxi.lt“ svetainė yra nebepasiekiama.

„Facebook“ nuotr./Socialiniame tinkle ir internetinėje svetainėje „Telemaxi“ tebereklamuoja taikomas akcijas

Nuostoliai viršys 100 tūkst. eurų

15min žiniomis, vien Vilniaus apskrityje yra apie 150 nukentėjusiųjų, tačiau policiją skundai užvertė iš visos Lietuvos. Patys nukentėjusieji teigė, kad neegzistuojančių telefonų pirkėjų gali būti daugiau nei 500 – tą atskleidė užsakymų numeracija, prasidedanti nuo vieneto.

50 apgautų pirkėjų pateikė savo nuostolius socialiniame tinkle „Facebook“ – vidutinė kaina už telefoną buvo apie 300 eurų, kartu jie neteko 14,7 tūkst. eurų. Jei nukentėjusiųjų iš tiesų būtų per 500, nuostolių suma galėtų viršyti ir 150 tūkst. eurų.

Mažiausia kaina, kurią skelbėsi už telefoną sumokėję nukentėjusieji – 109 eurai, tačiau buvo ir tokių, kurie paklojo 977 eurus.

Pagal Baudžiamojo kodekso 182 straipsnį, tiems, kurie apgaule įgijo svetimą turtą, gresia iki 3 metų laisvės atėmimo bausmė, o jei turtas didelės vertės – iki 8-erių metų.

Skundžiasi informacijos trūkumu

Socialiniame tinkle „Facebook“ susibūrę nukentėjusieji skundžiasi, kad, nors kreipėsi į policiją, jie negauna jokios informacijos. Dalis gyventojų nuogąstauja, kad jų skundai negirdimi, o dalis apskritai nežino, kaip turėtų ginti savo teises – ar reikia kreiptis į policiją.

„Buvau policijoje, bendravau su tyrėja apie šią situaciją. Įdomiausia tai, kad šį veikėją apkaltinti sukčiavimu galima tuomet, kai žala siekia mažiausiai 150 eurų. Aš šakietė, pareiškimas parašytas, taip pat ir kvitų kopijas įteikiau, į kokią sąskaitą buvo mokėta. Ji mano, kad pinigus atgauti yra tikimybė, bet kiek visa tai truks, neaišku“, – stebėjosi viena iš nukentėjusiųjų Vilė.

„Pareiškimą parašiau dar praeitą pirmadienį, iki šiol jokio skambučio nebuvo, todėl šiandien pati paskambinau į policiją. Kol jie rado pareiškimą. Ir tik dabar perdavė tyrėjui ir sakė laukti skambučio. Nesuprantu, kodėl policija miega. Tiek nukentėjusiųjų, o jie nieko nedaro“, – skundėsi kita grupės narė Diana.

Nukentėjusioji Svetlana tikino, kad taip pat pareiškimą parašė dar prieš savaitę ir jokio skambučio nesulaukė.

„Vyras šiandien važiavo į mūsų rajono komisariatą, tai jokių tyrėjų dar niekas nepaskyrė. Tai komisariatas dar net pareiškimo nebuvo matęs, kol neužėjo į e.policiją. Važiuokit į policiją tiesiai“, – siūlė kitiems nukentėjusiesiems Svetlana.

Ir daugiau žmonių skundžiasi gavę pažadą, kad su jais bus susisiekta, tačiau kol kas – tyla. Tačiau bent viena nukentėjusioji Milda patikino, kad jau gavo kvietimą ir dalyvavo apklausoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder