„Tvarka ir teisingumas“ rudenį keis pavadinimą

„Tvarka ir teisingumas“ rudenį keis pavadinimą

Partija „Tvarka ir teisingumas“ ketina rudenį keisti pavadinimą, jos vadovybė taip pat neatmeta galimybės kurti naują politinę jėgą.

„Bus naujas pavadinimas. (...) Lapkričio mėnesį šauksime kongresą ir dėl to apsispręsime“, – BNS antradienį sakė „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Pasak jo, tarp svarstomų variantų yra buvęs pavadinimas „Liberaldemokratų partija“ arba naujas – „Suvereni tauta“.

Politikas teigė, kad neatmeta galimybės jungtis su kokiomis nors kitomis politinėmis jėgomis arba apskritai kurti naują partiją.

Anot „tvarkiečių“ lyderio“, taip siekiama „atversti naują partijos puslapį“.

„Partijos pasaulėžiūra jau pasikeitusi, (...) tampame atviresni, daugiau diskutuojame, nesame tokie kategoriški kaip tada, kai buvo bandoma partiją pririšti prie vieno asmens“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Jis partijos pirmininko pareigose pakeitė ilgametį lyderį Rolandą Paksą, atsistatydinusį po 2016 metų Seimo rinkimų.

Šiuo metu „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

Partijos pirmininkas tvirtino, kad svarstymai reformuoti politinę jėgą nėra susiję su galimu apkaltinamuoju nuosprendžiu.

„Tvarka ir teisingumas“ kaip partija šioje vietoje nieko nedarė ir negalėjo daryti, o jeigu atskiri žmonės prisidirbo, tegu būna mieli ir aiškinasi“, – sakė jis.

Šiuo metu „tvarkiečiai“ derasi dėl valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, „socialdarbiečiais“ ir Lenkų rinkimų akcija.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime praėjusią savaitę subyrėjo, kai pasitraukus Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui frakcija nebeturėjo jai sudaryti reikalingo minimalaus parlamentarų skaičiaus. Pagal Seimo statutą, įkurti frakciją parlamente gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

Praėjusį savaitgalį žiniasklaida pranešė, kad „valstietė“ Agnė Širinskienė gali prisidėti prie frakcijos ir taip padėti ją atkurti.

„Kitą savaitę susitiksime pašnekėti su pačia Agne. Aš sveikinu tokį dalyką, tai parodo, kad šioje vietoje reikia komandinio žaidimo ir tik komandinis žaidimas gali padaryti valdančiąją koaliciją daug stipresnę ir stabilesnę“, – teigė R. Žemaitaitis.

„Tvarkiečiai“ anksčiau siūlė prie frakcijos prisidėti Centro partijos pirmininkui Nagliui Puteikiu, bet šis atsisakė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder