V. Čmilytė-Nielsen: ekonominiai lūkesčiai negali prasilenkti su ekspertų diktuojamomis prognozėmis

V. Čmilytė-Nielsen: ekonominiai lūkesčiai negali prasilenkti su ekspertų diktuojamomis prognozėmis

Vyriausybei trečiadienį ketinant svarstyti karantino pratęsimą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad, nors tai verslui yra skausminga, ekonominiai lūkesčiai negali prasilenkti su ekspertų diktuojamomis prognozėmis ir situacijos vertinimu.

„Pratęsimas atrodo pakankamai skausmingai, ypač vertinant tai, kad žmonės yra pasiilgę veiklos, verslai nukenčia būdami visiškai sustoję, suparalyžiuoti, tačiau ekonominiai lūkesčiai negali prasilenkti su sveiko proto ir su ekspertų diktuojamomis prognozėmis ir situacijos vertinimu“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Viena vertus, mes turime žymiai pagerėjusią situaciją, žymiai gerėjančius skaičius, bet vis dar neišsilaisvinome iš blogiausio scenarijaus. Kitas dalykas, apie kurį mus nuolat įspėja virusologai, – naujoji atmaina, kuri yra kur kas labiau užkrečiama, jau stovi prie mūsų vartų, tai tam irgi reikėtų pasiruošti“, – pridūrė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, reikia svarstyti labai nedidelius žingsnius karantino atlaisvinimo link, kad, esant reikalui, tas veiklas vėl būtų galima neskausmingai užverti.

„Tikrai niekas nenorėtume atsidurti Airijos situacijoje, kai atsivėrusi šalis po to labai skausmingai turėjo vėl išeiti į visišką karantiną. Turime blaiviai vertinti dabartinę situaciją“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo pirmininkės, ribojimai, įvesti gruodį, pasiteisino, nes tiesiogiai išgelbėjo daug gyvybių, palengvino ligoninių darbą.

„Nuolat tenka balansuoti tarp ekonominių lūkesčių, sudėtingos situacijos švietime, kai pradinukai vis dar turi mokytis nuotoliniu būdu, kas nėra optimalu ir, kita vertus, tarp to, kad turime išsaugoti kuo daugiau gyvybių. Tas balansavimas yra labai sudėtingas, bet žinau, kad Vyriausybėje dedamos visos pastangos, kad ir subalansuotume, ir ištiestume pagalbos ranką tiems, kam yra sunkiausia, bet drauge turint pagrindinį tikslą išsaugoti gyvybes“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje svarstys karantino pratęsimą iki vasario 28 dienos.

Kornelija Mykolaitytė (ELTA)

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder