Vasaros pabaiga palepins malonia šiluma

Vasaros pabaiga palepins malonia šiluma

Šiandien žemesnio slėgio laukas pamažu trauksis į pietryčius, bet jo įtaką dar jusime. Dangumi daugelyje rajonų plauks tankūs debesys, pragiedrulių bus nedaug, tik vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, bus giedriau.

Iš storesnių debesų kai kur, didesnė tikimybė pietiniuose rajonuose, trumpai palis. Nestiprus vėjas pūs iš šiaurės rytų, šiaurės, vietomis – iš šiaurės vakarų. Temperatūra dėl tankių debesų nekils aukščiau nei 21–26 laipsniai.

Penktadienio naktį debesys praretės, bet dangus visai neišgiedrės. Kai kur užsiliks storesnių debesų, iš jų trumpai ir negausiai palis. Paryčiais oras atvės iki 12–17, Kuršių nerijoje laikysis 18–19 laipsnių šiluma. Dvelks vos juntamas nepastovios krypties vėjas.

Penktadienį bus ir tankesnių debesų masyvų, ir giedro dangaus plotų, bet vakarop dangus visoje šalyje ims giedrėti. Dieną kai kur susiformuos ir storesni debesys, palis. Giedresnę dieną temperatūra kils sparčiau, popietę sušils iki 23–28 laipsnių. Pūs nestiprus besikeičiančios krypties vėjas.

Šeštadienio naktį vyraus mažai debesuoti orai, kiek storesni debesys plauks per šiaurės vakarinius rajonus, bet ir čia lietaus būti neturėtų. Į šalį pradės plūsti šiltesnio oro masė, tad net ir giedresnę naktį temperatūra nekris žemiau 13–18, pajūryje 19–20 laipsnių. Pūs juntamesnis pietryčių, pietų vėjas.

Šeštadienį storesni debesys vėl plauks per šiaurės vakarinius rajonus, vakarop čia kai kur praslinks trumpalaikis lietus, gali ir perkūnija pagrūmoti. Likusioje šalies dalyje debesuotumas nuolat keisis, bet lietaus tikimybė bus maža. Pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Temperatūra įdienojus kils iki 24–29 laipsnių.

Vandens temperatūra

Nemune ties Druskininkais +20, Neryje ties Vilniumi +17, Šventojoje ties Anykščiais +20, Kauno mariose ties Birštonu +22, Tauragno ež. ties Tauragnais +22, Kuršių mariose ties Nida +20, Baltijos jūroje ties Nida +18, Baltijos jūroje ties Klaipėda +20.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder