VDI skyrė baudas už prastovos pažeidimus

VDI skyrė baudas už prastovos pažeidimus

Įsigaliojus Darbo kodekso reikalavimui informuoti Valstybinę darbo inspekciją apie dėl karantino paskelbtas prastovas, inspekcija kontroliuoja, kaip darbdaviai laikosi darbo teisės nuostatų dėl prastovų ir ar jų metu darbuotojai tikrai nedirba. Paskelbus prastovą dėl karantino iš darbuotojo negali būti reikalaujama, kad jis atvyktų į darbovietę.

Patikrinus gautą informaciją, kad darbuotojai, kuriems yra paskelbta prastova, dirba vienoje Kauno įmonių, buvo užfiksuoti pažeidimai. Įmonės patikrinimo metu, dalis darbuotojų, kuriems paskelbta prastova, įmonėje atliko darbo funkcijas. Už nustatytus pažeidimus įmonės vadovui surašytas administracinio nusižengimo protokolas už darbo įstatymų pažeidimus ir skirta bauda.

Tokios pačios administracinės atsakomybės priemonės skirtos ir vienai Mažeikių įmonei. Joje nuo karantino pradžios paskelbta prastova 13 darbuotojų. Patikrinimo metu dirbo 6 darbuotojai, kuriems buvo paskelbta prastova.

Bauda už darbo įstatymų pažeidimą siekia nuo 240 iki 880 eurų.

„Neteisėtas darbdavių elgesys nebus toleruojamas. Sunkumai, su kuriais susiduria darbdaviai karantino metu, neatleidžia jų nuo darbo įstatymų vykdymo. Už nustatytus pažeidimus jiems bus taikomos administracinės atsakomybės priemonės. Informacija bus perduodama institucijoms, atsakingoms už išmokų mokėjimą, todėl tokie darbdaviai negalės pretenduoti į valstybės pagalbą“, – sako Valstybinės darbo inspekcijos vadovas Jonas Gricius.

Šiuo metu VDI atlieka ir daugiau patikrinimų dėl galimai prastovų metu dirbančių darbuotojų.

Apie paskelbtas prastovas VDI yra pranešę 23809 darbdaviai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder