Vyriausybė spręs dėl karantino visoje šalyje įvedimo

Vyriausybė spręs dėl karantino visoje šalyje įvedimo

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl trijų savaičių karantino įvedimo visoje šalyje, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą. 

Premjeras Saulius Skvernelis išvakarėse teigė, kad Vyriausybė ketina įpareigoti užsidaryti kavines, barus, restoranus, kino teatrus, muziejus, o vyresniems moksleiviams dalis pamokų vyktų nuotoliniu būdu.

Premjero teigimu, apribojimus numatoma įvesti atsižvelgiant į medikų rekomendacijas ir kitų Europos šalių patirtį.

Vyriausybė planuoja apsispręsti dėl šių priemonių:

* Draudžiama bendrauti daugiau nei dviem šeimoms ar dviem namų ūkiams, iš viso susiburti galės ne daugiau dešimt asmenų. Draudžiami visi darbo ar laisvalaikio susirinkimai tiek viduje, tiek lauke.

* Draudžiama viešojo maitinimo įstaigų veikla, išskyrus maisto teikimą išsinešti.

* Stabdoma muziejų, teatrų, kino teatrų, bibliotekų veikla, įstaigoms leidžiama teikti nuotolines paslaugas.

* Stabdoma sporto klubų, baseinų, SPA centrų veikla, draudžiami šokių, dainavimo ir kiti kontaktiniai užsiėmimai, masažo kabinetų, išskyrus medicinines procedūras, veikla. Kirpyklos, grožio salonai ir kitos paslaugų teikimo įstaigos galės veikti laikantis saugumo reikalavimų, priimant tik iš anksto užsiregistravusius klientus. 

* Sportuoti kartu būtų leidžiama tik vienos šeimos ar šeimos ūkio nariams arba ne daugiau nei dviem asmenims, išlaikant saugumo reikalavimus.

* Sporto varžybos galės vykti tik be žiūrovų.

* Draudžiama vykdyti pamaldas ir kitas apeigas fiziškai, rekomenduojama jas vykdyti internetu.

* Viešbučių veikla užtikrinant saugumą leidžiama, išskyrus viešąjį maitinimą ir kitas grupines paslaugas, maistą galima tik pristatyti svečiams į kambarius arba duoti išsinešimui.

* Tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus darbas turės vykdomas nuotoliniu būdu, išskyrus išimtis, kai veiklos neįmanoma vykdyti per nuotolį.

* Viešajame transporte leidžiama užimti tik sėdimas vietas, išlaikant saugų atstumą tarp keleivių.

* Ugdymas darželiuose ir pradinėse klasėse toliau galės vykti įprastiniu būdu. Vyresniųjų klasių moksleiviai turės mokytis nuotoliniu arba mišriu ugdymo būdu. Aukštosios mokyklos turės dirbti nuotoliniu būdu, išskyrus kai kuriuos praktinius užsiėmimus.

* Neįgaliųjų dienos centrai galės veikti užtikrinant saugumą.

* Sveikatos apsaugos įstaigos privalės užtikrinti skubią pagalbą, COVID-19 ligonių diagnostiką, gydymą ir izoliaciją, planinę neatidėliotiną pagalbą, įstaigos gali riboti planines paslaugas. Privačių gydymo įstaigų paslaugos nedraudžiamos.

* Keliauti tarp savivaldybių nedraudžiama, tačiau rekomenduojama to nedaryti.

* Rekomenduojama atsisakyti asmeninių švenčių, išskyrus vestuves ir laidotuves – jose galėtų dalyvauti iki 10 artimųjų ir giminaičių.

Pastarųjų dviejų savaičių sergamumas Lietuvoje siekia beveik 300 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Per parą nustatytų užsikrėtimų skaičius savaitgalį buvo pasiekęs 1000, antradienį pranešta apie beveik 900 atvejų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder