Algirdas Butkevičius traukiasi iš partijos pirmininko pareigų

Algirdas Butkevičius traukiasi iš partijos pirmininko pareigų

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius, penktadienį pranešęs apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų, to nevadina pasikarščiavimu ir sako, jog tokiu žingsniu, kaip ir pageidavę kai kurie partijos nariai, priėmęs politinę atsakomybę.

"Aš sakiau, kad aš galiu prisiimti politinę atsakomybę ir aš aiškiai buvau pabrėžęs ir anksčiau, kad to nevengiu ir atsakingai elgsiuosi. Kadangi šiandien kai kurių partijos bičiulių lūpose nuskambėjo, kad reikėtų balsuoti dėl nepasitikėjimo partijos pirmininku, konkrečiai iš profesoriaus Aloyzo Sakalo ir Birutės Vėsaitės, tai, elgiantis demokratiškai, arba turi būti teikiama balsavimui (teikiama balsavimui nebuvo), tai aš tada nusprendžiau (trauktis, ELTA) dėl to, kad rezultatai yra blogi", - žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Klausiamas, ar nepasikarščiavo, politikas buvo lakoniškas.

"Žinote, visko būna gyvenime. (...) Labai ramiai buvau apmastęs", - teigė jis.

A. Butkevičius vadovauti LSDP lieka iki pavasarį šaukiamo partijos suvažiavimo, kur ir paaiškės naujasis jos lyderis.

LSDP taryboje penktadienį turėjo būti patvirtinta naujoji pirmininko rinkimo tvarka, kur jis būtų renkamas visuotiniu balsavimu, tačiau tai nepadaryta. Anot A. Butkevičiaus, naujoji tvarka turės būti patvirtinta per mėnesį, bet pirmininko rinkimai bus tiesioginiai.

"Dabar, per mėnesį laiko, turi patvirtinti tvarką detaliai", -žurnalistams po tarybos posėdžio sakė A. Butkevičius.

LSDP taryba penktadienį posėdžiavo beveik 5 valandas, nuo 16 val. A. Butkevičius pareiškė besitraukiąs iš partijos primininko pareigų ir iš derybinės grupės dėl valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) vadovo posto. Tačiau socialdemokratai nepritarė, kad jis paliktų partijos vadovo postą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder