Gabrielius Landsbergis: konservatoriai nemedžios liberalų ir socialdemokratų rinkėjų

Gabrielius Landsbergis: konservatoriai nemedžios liberalų ir socialdemokratų rinkėjų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad labai apmaudu stebėti procesą, kuris vyksta su liberalų partija.

Vertindamas Liberalų sąjūdžiui pateiktus kaltinimus ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išvadas TS-LKD pirmininkas „Žinių radijui“ sakė, kad to ir reikėjo tikėtis ir kad tai yra tik pradžia to, kas vyks ateinančius kelerius metus.

G. Landsbergis apgailestavo, kad partija, kuri yra atsakinga už Vilniaus miesto vadovavimą, jo telkimą, turi daugiau dėmesio skirti korupcijos bylai. Ši problema, anot G. Landsbergio, ateityje tik dar labiau ryškės, nes prasidės bylos nagrinėjimas teisme bei pokalbių ir faktų viešinimas.

Liberalų situaciją G. Landsbergis apibūdino kaip pato situaciją, kurioje nėra išeities. G. Landsbergis teigė, kad liberalų partijoje vykstantys procesai jam primena „dezintegraciją, irimo procesą, kur žmonės nebepasitiki, kad čia bus kažkas gero, tada jie pradeda priimti tokius sprendimus kaip atsitraukti, išeiti, kurti naują darinį“.

TS-LKD pirmininkas sakė, kad Tėvynė sąjunga nemėgins persivilioti liberalų, bet jiems yra atviri. „Nėra tokio principo, kad reikėtų pervilioti vienus ar kitus rinkėjus. Tėvynės sąjunga turi savo rinkėją. Partijos elektoratas yra bemaž stabiliausias“, - aiškino G. Landsbergis.

Vis dėlto G. Landsbergis neatmeta galimybės, kad patys socialdemokratai mėgins sukti konservatorių link. „Jei socialdemokratų partija nesusitvarko, yra skilusi, neatmesčiau galimybės, kad kai kurie rinkėjai galbūt iš tikrųjų pasirinks Tėvynės sąjungą.“ 

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį nusprendė, kad teisėsaugos įtarimų sulaukęs Liberalų sąjūdis šiurkščiai pažeidė įstatymą dėl politinės kampanijos finansavimo, gaudamas paramą iš neteisėto šaltinio per 2016 metų Seimo rinkimus ir pateikęs apie tai klaidingus duomenis. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder