Lietuviškoje legendoje - tikras garsas, šou elementai ir žymūs veikėjai.

Liepos 1-ąją Vingio parke vyksiančios Pasaulio lietuvių dainų šventės Kartų vakaro metu bus naujai atlikta pagal K. Borutos romaną "Baltaragio malūnas" sukurtas miuziklas "Velnio nuotaka". Šiame sceniniame muzikiniame veikale dalyvaus žinomi aktoriai bei dainininkai. Tarp jų - M. Mikutavičius, Č. Gabalis, P. Meškėla. Šio muzikinio projekto autorius - viešoji įstaiga "Tikras produkcija".

Klasikinis veiksmas - naujai

Geidžiamiausiu Lietuvos jaunikiu tituluojamas "telepicininkas" Marijus Mikutavičius atliks Pinčiuko vaidkmenį, Jurgos - puikiai renginiuose "Meilės klasikos metamorfozės" ir "Bravo" apdovanojimus pasirodžiusi Indrė Dirgėlaitė. Girdvainio partiją atliks Česlovas Gabalis, Baltaragio - Povilas Meškėla. Neringa Čereškevičienė, pažįstama iš laidos "Tele-Bim-Bam", taps Uršule, Kostas Smoriginas - piršliu Anupru, o aktorius Andrius Kaniava - arkliavagiu Raupiu.
Gros Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus, ritmo grupė, dainuos choras BREVIS. Angelais ir velniais siaus aktoriai, šokėjai kaskadininkai, tryps žirgai. Visiškai naujai skambės miuziklo finalas.

Tikro garso šou

Pranešime spaudai teigiama, kad šis VšĮ "Tikra produkcija" projektas ypatingas tuo, kad šį kartą tie patys atlikėjai ir vaidins, atliks savo personažų dainų partijas. Be to, V. Ganelino miuziklas pirmą kartą skambės "gyvai" (iki šiol jis buvo atliekamas iš anksto įrašų studijoje įrašius vokalines partijas).
Žiūrovų akį džiugins originali scenografija - M. Nekrošius žada išnaudoti ne tik didžiulę Vingio parko estradą, bet ir aplink esančią gamtą.
Miuziklo režisierius Kęstutis Jakštas tariasi su režisieriumi Eimuntu Nekrošiumi ir yra pasiryžęs rasti raktą į įvairaus amžiaus žiūrovų širdis. "Reikia, kad visos kartos miuzikle rastų kažką sau. Kad veikėjai būtų visiems atpažįstami iš gyvenimo situacijų. "Velnio nuotaka" turi būti suvokta kaip tikra lietuviška legenda", - užduotį visai kūrybinei grupei įvardina K. Jakštas.

"Žiūroviškas" spektaklis

Muzikinis filmas poetiško Kazio Borutos romano "Baltaragio malūnas" motyvais pastatytas 1974 metais. Kompozitorius V. Ganelinas kūrė ne muzikinius intarpus, kaip dažniausiai rašoma kinui, o vientisą kūrinį. Muzika ir yra viena pagrindinių filmo "Velnio nuotaka" sėkmės priežasčių, ji moderni ir kartu perteikianti senosios lietuviškos muzikos intonacijas .
Miuziklo kūrybinė grupė su užsidegimu ruošiasi premjerai. "Tikiuosi, kad "Velnio nuotaka" bus "žiūroviškas" spektaklis, juk kompanija - gabi ir jauna", - kalbėjo aktorius K. Smoriginas.
Pirmojo lietuviško miuziklo autoriai - kompozitorius Viačeslavas Ganelinas ir poetas Sigitas Geda. Naujojo pastatymo režisierius - Kęstutis Jakštas, scenografas - Marius Nekrošius, muzikos konsultantas - choro BREVIS dirigentas Gintautas Venislovas

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder