Pradeda veikti Neringos mobilusis punktas

Pradeda veikti Neringos mobilusis punktas

Nuo šiandienos pradeda veikti Neringos mobilusis punktas, kuriame bus atliekamas tyrimas dėl COVID-19 (koronaviruso infekcijos). Registracija bus vykdoma bendruoju telefonu 1808 arba elektroniniu būdu - 1808.lt (per elektroninę bankininkystę).

Mobilusis punktas veiks 1 kartą per savaitę, antradieniais. Neringiškiai, kurie pastarosiomis dienomis jautė COVID-19 būdingus simptomus ir kreipėsi dėl tyrimo, jau buvo registruojami patikrai į šį punktą. Esant didesniam norinčiųjų išsitirti skaičiui ar savivaldybės teritorijoje atsiradus infekcijos židiniui, mobiliojo punkto veikla bus plečiama, t. y. didinamas veiklos dienų skaičius per savaitę, mažinami intervalai ir pan. Atvykti patikrai prašoma savo transportu. Neturintieji automobilio ar negalintieji to padaryti gali kreiptis į Neringos savivaldybės administraciją tel. 8 698 89617. Neringos mobilųjį punktą bus galima rasti adresu: Nidos-Smiltynės pl. 2, Neringa.


Taikos gatvės rekonstrukcija: laikinai iškelti atliekų konteineriai

Nuo praėjusio penktadienio Taikos ir Kopų gatvėse esantys mišrių komunalinių ir antrinių žaliavų atliekų konteineriai (žali konteineriai ir "varpeliai") laikinai perkelti į teritoriją šalia UAB "Neringos energija".

Į kitą vietą konteineriai laikinai perkelti dėl Taikos gatvės rekonstrukcijos - tam, kad prie jų galėtų privažiuoti atliekų surinkimo mašinos.

Taikos gatvės rekonstrukcijos darbai nulėmė ir naujus eismo pokyčius atkarpoje nuo bažnyčios iki Neringos savivaldybės pastato.

Kopų gatvės gyventojų patogumui transporto priemonių pravažiavimas įrengtas šaligatviu greta pastato, kuriame įkurtas paštas. Neringos savivaldybė prašo šiuo pravažiavimu naudotis tik jei labai reikia, o dažniau naudojančiųjų automobilius - juos laikyti stovėjimo aikštelėse, kurios nepatenka į Taikos gatvės rekonstrukcijos ribas.

Neringos savivaldybės administracija atsiprašo už laikinus nepatogumus. Dėl šiuo metu įgyvendinamų Taikos gatvės rekonstrukcijos darbų eismas šia gatve taps saugesnis ir patogesnis. Bus atskirti motorinių eismo priemonių, dviratininkų ir pėsčiųjų srautai. Takai ir šaligatviai pritaikyti specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Siekiant nenukasti kopagūbrio, jam įveikti bus įrengtas visus metus veikiantis keltuvas.

PERKĖLĖ. Šiuos ir kitus konteinerius laikinai bus galima rasti greta "Neringos energijos" pastato.

Neringos savivaldybės nuotr.


Informacija apie asmenų aptarnavimą Neringos savivaldybėje

Vyriausybei visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbus karantiną (nuo 2020-11-06 iki 2020-11-29), Neringos savivaldybės administracijoje darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina tam tikras funkcijas atlikti darbo vietoje.
Neringos savivaldybė gyventojus aptarnauja el. paštu ir telefonu. Darbuotojų kontaktus rasite interneto svetainėje neringa.lt ar ant Neringos savivaldybės administracijos pastato durų. Greta jų taip pat galima rasti pašto dėžutę, skirtą Neringos savivaldybei adresuotiems prašymams, raštams ir dokumentams.


Priimamos paraiškos sveikatinimo priemonių konkursui

Iki gruodžio 18 d. priimamos paraiškos sveikatinimo priemonių, finansuojamų 2021 metų Savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis, viešajam konkursui.

Sveikatinimo priemonių projektus gali teikti asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros, švietimo įstaigos, nevyriausybinės organizacijos ir kiti juridiniai asmenys.

Neringos savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšų naudojimo ir sveikatinimo veiklos prioritetai 2021 m.:

1. Fizinio aktyvumo skatinimas;

2. Lėtinių neinfekcinių ligų (širdies ir kraujagyslių ligos, piktybiniai navikai, smegenų kraujagyslių ligos, cukrinis diabetas) prevencija;

3. Užkrečiamųjų ligų prevencija;

4. Sveikos mitybos įpročių skatinimas ir nutukimo prevencija;

5. Psichinės sveikatos stiprinimas ir prevencija;

6. Lytinė sveikata ir prevencija;

7. Burnos higiena ir sveikata;

8. Nelaimingų atsitikimų ir traumų prevencija;

9. Sveikatai žalingos elgsenos prevencija (rūkymo, alkoholio ir kitų psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevencija ir kt.).

Paraiškos formą galima rasti Savivaldybės interneto svetainėje www.neringa.lt, rubrikoje "Sveikata", skyrelyje "Visuomenės sveikatos rėmimo specialioji programa".

Paraiškos priimamos (registruojamos) Savivaldybės sekretoriate adresu: Taikos g. 2, 93123 Neringa, iki 2020 m. gruodžio 18 d. 16 val.

Siunčiant paštu, prašome ant voko nurodyti: 2021 m. visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių konkursui. Išsiuntimo data voko antspaude turi būti ne vėlesnė nei gruodžio 18 d.

Išsamesnę informaciją teikia Savivaldybės gydytoja (vyr.specialistė) tel. (8 469) 52787; 8 698 46 857, el. p. [email protected] arba Savivaldybės administracijos 10 kabinete.



Įvyko tradicinis susitikimas su kurorto verslo atstovais

Praėjusią savaitę nuotoliniu būdu vyko tradicinis susitikimas "Mero verslo pusryčiai". Prie susitikimo, vykstančio du kartus per metus - pavasarį ir rudenį, prisijungė apie pusę šimto dalyvių.

Renginio metu verslo atstovams pristatyti šiais metais vykdytos Neringos turistų apklausos rezultatai.

Viešai apklausa bus pristatyta ir Neringos gyventojams.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis pristatė praėjusios vasaros aktualijas. Meras pastebėjo, kad lengvųjų automobilių, mokančių vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringą, praėjusią vasarą buvo mažiau - apie 25 tūkst. Sumažėjimą, pasak mero, reikėtų sieti su nuo karantino pradžios sustabdyta Nidos kontrolės pasienio punkto veikla. Šiais metais pro jį pravažiavo apie 7 tūkst. transporto priemonių, o 2019 metais iki rugsėjo 1-osios - per 71 tūkst. 2020-aisiais prognozuotas srautų didėjimas 10-15 proc. Koronaviruso paplitimas nulėmė ir smarkiai sumažėjusį į Neringą įvažiavusių autobusų skaičių.

Daugėjo pasinaudojusiųjų įvažiavimo lengvata tik elektra varomomis transporto priemonėms. Lengvata elektromobiliams per 10 šių metų mėnesių pritaikyta 1 371 kartą, o praėjusiais metais - 744 kartus.

Turizmo informacijos centro specialistai fiksavo panašias užsienio lankytojų tendencijas kaip ir praėjusiais metais. Daugiausia lankytojų sulaukėme iš Vokietijos bei kaimyninių šalių - Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos. Tiesa, turizmo informacijos centruose Nidoje ir Juodkrantėje užsienio lankytojų šiais metais sumažėjo 76 procentais.

Susitikimui perėjus į diskusiją, didžiausią susidomėjimą sukėlė kai kurių verslo atstovų išsakytas pageidavimas Juodkrantėje steigti nudistų paplūdimį. Mero D. Jasaičio teigimu, atsižvelgiant į tai, kad oficialių paplūdimių ribos negali būti plečiamos dėl Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo dokumentų, susitarti dėl tokio paplūdimio steigimo esamose ribose turi pati Juodkrantės bendruomenė.

TENDENCIJA. Nors užsienio lankytojų smarkiai sumažėjo, tendencijos išliko panašios - Neringoje sulaukta daugiausia svečių iš Vokietijos ir kaimyninių šalių.

Neringos savivaldybės nuotr.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder