Jevgenijus Šuklinas: olimpinis medalis buvo mano svajonė

Jevgenijus Šuklinas: olimpinis medalis buvo mano svajonė

26-erių metų Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabro medalį. Tai ketvirtasis Lietuvos sportininkų Londone iškovotas olimpinis medalis.

2010 metų Europos čempionas ir triskart pasaulio pirmenybių bronzos medalių laimėtojas iš Visagino vienviečių kanojų varžybų 200 m distancijoje finale šeštadienį finišavo antras. J. Šuklinas nuotolį įveikė per 42,792 sek. ir nusileido tik ukrainiečiui Jurijui Čebanui (42,291 sek.). Bronzos medalį iškovojo daugkartinis pasaulio čempionas rusas Ivanas Štylis (42,853 sek.).

"Olimpinis medalis buvo mano svajonė. Iš pradžių svarbiausia buvo patekti į olimpines žaidynes. Tai pavyko padaryti trečiuoju bandymu. Nebuvo lengva, nes persekiojo traumos. Jau manėme, kad prireiks stuburo išvaržos operacijos, o dar ir peties problemos neduoda ramybės, tačiau turime gerą masažuotoją (Jurijus Vaščenkovas - Eltos pastaba). Esu jam labai dėkingas, - teigė J. Šuklinas. - Atvykus į Londoną, pirma užduotis buvo patekti į finalą. Kai patekau, supratau, kad galiu kovoti toliau. Per finalą teko lenktyniauti prieš vėją, todėl irklavome truputį ilgiau. Kadangi sveriu per 100 kg, tai labai sunku starte prieš vėją išjudinti valtį, bet man pavyko gerai startuoti, todėl po to nereikėjo vytis varžovų. Gerai, kad užteko jėgų ir iškovojau medalį".

J. Šuklinas kiek apgailestavo, kad nepavyko tapti olimpiniu čempionu. "Kažkiek apmaudu. Visada norisi geriau. Net ir laimėjęs galvoji, kad buvo galima laimėti įtikinamiau. Visada ieškau klaidų ir stengiuosi po truputį gerinti savo rezultatus, - kalbėjo trenerių Vasilijaus Suchorukovo ir Egidijaus Gusto auklėtinis. - Bet šiuo momentu labai džiaugiuosi ir sidabro medaliu. Į olimpines žaidynes išvykau labai geros nuotaikos, po gražių išleistuvių Visagine. Labai norėjau Lietuvai, Visaginui, baidarių ir kanojų irkluotojų bendruomenei bei visiems draugams iškovoti medalį. Iškart po finišo maniau, kad finišavau ketvirtas. Mačiau, kad pralaimėjau ukrainiečiui, o su kitais finišavome beveik kartu".

196 cm ūgio Lietuvos kanojininkas neslėpė, kad prieš startą jaudulio išvengti nepavyko: "Žinoma, kad jaudinausi. Kai sportuoji daug metų ir tam atiduodi visas jėgas, sunku to išvengti. Prie starto linijos supranti, kad turi tik 40 sekundžių ir viskas, galbūt kito šanso gyvenime nebebus. Vakar maniau, kad ilgai neužmigsiu, bet užsnūdau labai greitai. Po atrankos ir pusfinalio plaukimų jaučiausi psichologiškai pavargęs".

J. Šuklinas tikisi 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pasirodyti dar geriau. "Iki Rio de Žaneiro tikrai dar sportuosiu, kad pagerinčiau Londono olimpinių žaidynių rezultatą. Ukrainietis Pekino olimpinėse žaidynėse buvo trečias, o dabar - pirmas. Gal ir man pasiseks. Kol yra sveikatos, jėgų ir noro, reikia sportuoti", - sakė olimpinis vicečempionas, kuris nuo atvykimo į Londono olimpines žaidynes iki finalo numetė šešis kilogramus svorio (nuo 108 iki 102 kg).

Olimpinėse žaidynėse debiutavęs J. Šuklinas atrankos plaukime finišavo antras, o kelialapį į finalą iškovojo laimėjęs pusfinalio plaukimą. Vienviečių kanojų varžybose dalyvavo 25 sportininkai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder