Didesni atlyginimai jau valdiškų krabų žnyplėse

Didesni atlyginimai jau valdiškų krabų žnyplėse

Kol miesto valdžia karštai ginčijasi ar statyti parkavimo požemius po Atgimimo aikšte, žvejai Kuršių mariose ties Kiaulės nugara gaudo krabus. Žinovai sako, kad ėmė kibti kiniški gauruotažnypliai krabai.

Jie turi mažai mėsos. Bet ir tokie mums sunkiai įperkami. Kai Vilniaus valdžia ims vykdyti paskubomis sugalvotą mokesčių reformą, svajonės paragauti išvirto krabo, dar labiau nutols. Liks tik Matijošaičio krabų skonio lazdelės. Kaip ir dabar.

Nesuprantu, ko čia burnas aušinti dėl požeminio parkingo? Jeigu yra galimybė statyti, reikia statyti.

Tik pageidautina, kuo daugiau privačių pinigų pritraukti. Kai Klaipėdoje elektrą įvedinėjo, irgi buvo nepatenkintų, bet į juos nereikia kreipti dėmesio. Jeigu būtume  jų paklauseę tai ir Atgimimo aikštė būtų vis dar Lenino vadinama.

Kur kas svarbiau atrodo klausimas, ar bus kam į tą požeminę aikštelę atvažiuoti?

Tam, kad gyvenimas miesto centre virtų, pirmiausiai reikia, kad mieste gyventų dirbantys ir iš savo darbo pasiturinčiai gyvenantys klaipėdiečiai.Kodėl jau taip surėdytas tas gyvenimas mūsų šalelėje, kad žmonės, kurie dirba, augina vaikus, moka mokesčius ir iš savo sunkaus darbo gyvena nuo algos iki algos yra labiausiai valdžios negerbiami.

Panašu, kad paskubomis atliekami mokestiniai eksperimentai ir vėl kris ant šių žmonių pečių.

Prezidentas treptelėjo kojyte, kad reikia papildomai šimto milijonų eurų tam, kad būtų šiek tiek padidintos pensijos ir neįgaliųjų išmokos.Visa tai pavadindamas gerovės valstybe.

Šventas noras turi būti išpildytas. Prasidėjo paieškos iš kur reikalingą sumą paimti.Gerą klausą turintis Nausėda pradėjo teisinga gaida. Pasiūlė į traktorius ir kombainus pilamą dyzelį apmokestinti taip pat, kaip ir visi už tai moka.

Apsilankė pas Prezidentą sukilę valstiečiai su Karbauskio palaikymu ir pasiūlymas dingo iš darbotvarkės. Tada pasipylė siūlymai vienas po kito įvesti naujus mokesčius. Automobilių mokestis, prekybos centrų mokestis, bankų mokestis ir taip toliau...

Kaip sutaupyti nei žodžio, bet, kaip įvesti naujus mokesčius, tai fantazijos per akis... Bėda tik ta, kad mokestis bankui reiškia didesnius įkainius už kortelės aptarnavimą, mokestis prekybos centrui reiškia pabrangusias prekes lentynoje. Ir už visa tai sumokės tie patys dirbantys ir nuo atlyginimo iki atlyginimo gyvenantys žmonės.

Sumokės ir mūsų senjorai, iš savo kuklios, bet keliais eurais padidintos pensijos.Valdžios pažadas nuo kitų metų , sumažinus mokesčius, leisti į piniginę per mėnesį įsidėti dirbančiam žmogui bent dvidešimt eurų yra atšaukiamas.

Čia vardan gerovės valstybės. Tam, kad socialinės išmokos būtų didesnės.Po velnių, tai tie, kurie dirba ir iš savo uždarbio dar turi išlaikyti šeimas, gerovės valstybei nepriklauso?

Ant kitų žmonių negerovės gerovės valstybė nepasistato. Tie kiniški gauruotažnypliai krabai yra vadinami invaziniais. Dar jie vadinami parazitais. Bet man jie vis tiek mielesni už lietuviškuosius valdžios krabus.

Šitie tik moka savo žnyplėmis nugnybti iš tų, kurie dar šiek tiek turi ir nebūtinai atiduoti tiems, kurie neturi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder