Kad institucijos imtų dirbti, reikia stebuklo

Kad institucijos imtų dirbti, reikia stebuklo

Ak, kaip baisisi visos institucijos situacija „Klaipėdos hospise“ - Sveikatos apsaugos ministerija grasina tyrimais, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras kreipiasi į prokuratūrą ir pats uostamiesčio meras V.Grubliauskas kone pirmas su pareiškimu pas pareigūnus nubėgo.

O kur visi jie buvo anksčiau? Jeigu į hospisą nebūtų „įlindęs“ virusas, ta įstaiga, priminsiu, kur vienoje teisėtoje lovoje gulėjo net 38 paliegę pacientai, būtų veikusi ir toliau.

Dar metų pradžioje uostamiestyje išlindę teršalų vamzdžiai sukrėtė visą Lietuvą. „Grigeo Klaipėda“ įtariama daug metų teršusi Kuršių marias, nors žmonės, visuomenininkai ir baksnojo į ją pirštu.

Problemos nematė ir nesuuodė nei meras, nei aplinkosauga. Kol vieną naktį visuomenei pasisekė - užmigo sargas ir vamzdis buvo aptiktas!

Stebuklas! Štai ko reikia, kad institucijos, turinčios kontroliuoti, galėtų atlikti savo darbą. Ir kol dar žmonės kalbėjo apie vamzdį uostamiestyje, tokie, tik mažesni, vamzdeliai ėmė lįsti ir Kaune, ir Vilniuje.

Aplinkosaugininkai mistiniu būdu praregėjo.

O Alytaus gaisro dar nepamiršote? Vyriausybė šią savaitę skyrė 1,24 mln. eurų iš valstybės rezervo kaip paramą šalinant padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusio gaisro padarinius.

Ten situacija tokia pati - įmonės niekas netikrino, nes padangų ten neturėjo būti. Todėl ir kalnus jų visi pamatė tik tada, kai jos pradėjo degti. Žinoma, nebematyti jau buvo neįmanoma. Teko dirbti.

Tad grįžtu prie pagrindinio klausimo. Kam valstybėje prikurta tiek kontroliuojančių institucijų?

Akivaizdu, kad jos dirba tik pagal varnelę - be popieriuko Lietuvoje nieko padaryti negali, tačiau gavai popieriuką - ir baigta.

Užteks formalios ataskaitos ir sumokėtų mokesčių (net nebūtinai visų) ir tu niekam neįdomus.

Klaipėda - ne Berlynas, net ne Vilnius. Reikia pasistengti nematyti, kas vyksta panosėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder