Lietuva negali būti laisva, kol ją valdo pilkieji kardinolai

Lietuva negali būti laisva, kol ją valdo pilkieji kardinolai

Kas darosi mūsų valstybėje? Kas ją valdo? Prezidentė, 14 ministrų su premjeru priešaky ir 141 Seimo narys? Labai abejojame, ir šią savaitę turėjome progą tuo įsitikinti. Dėl skandalo, susijusio su įkalinimo įstaigų auditais, krito teisingumo ministrės Mildos Vainiutės galva. Įdomu tai, kad skandalo epicentre atsidūrė visai ne ministrė, o viceministras Raimondas Bakšys, kuris galėjo daryti esminę įtaką M.Vainiutės sprendimams. Kyla logiškas klausimas - kiek tokių pilkųjų kardinolų yra mūsų valstybėje? Susidaro realus įspūdis, kad visuomenei prieš akis - statytiniai, o tikroji valdžia sutelkta visai kitų įtakingų asmenų rankose.

Kad M.Vainiutė nėra išskirtinė - faktas. Neabejotina, kad lygiai taip pat gali būti už virvučių tampomi ir kiti ministrai, Seimo nariai. Tampomi tų, kurie turi daugiau ryšių, įtakos, kurie disponuoja ne visiems prieinama informacija. Todėl naivu tikėti, kad sprendimus, įstatymus priima tie, už kuriuos mes balsuojame rinkimuose. Patekę į Parlamentą jie balsuoja taip, kaip reikia partijai, o kaip reikia partijai pasako verslininkai bei lobistai. Jei dirbsi taip, kaip sutarta, būsi remiamas kituose rinkimuose ir t.t. Gal net kokią paskolą brendžio dėžutėje gausi. O jeigu kadencijos metu pats prisidirbsi, tarpininkai parūpins šiltą vietelę, kurią taip pat apraizgę šešėlinių veikėjų čiuptuvai. Tai kodėl mes vis dar stebimės valdžios priimtais sprendimais? Jie dirba ne mums.

Kovo 11-ąją mūsų valstybė minės Nepriklausomybės Atkūrimo dieną. Norėtųsi jai palinkėti pagaliau apsivalyti. Sugrąžinti žmonėms tikėjimą savo valstybe, pasitikėjimą jos vadovais. Juk 1990 m. kovo 11-ąją žmonės nuoširdžiai tikėjo Nepriklausomos Lietuvos idėja. Nepriklausomos ne tik nuo okupantų, bet ir nuo purvinų pinigų, slaptų dokumentų, intrigų ir šantažo. Tik tokiu būdu iš tikrųjų taptume Laisvi.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder