Linkėjimai laukiantiems kitokių Kalėdų

Linkėjimai laukiantiems kitokių Kalėdų

Štai ir priartėjo tos laukiamos Kalėdos. Nei Kūčių vakarą, nei per Kalėdas "Vakarų ekspresas" neaplankys Jūsų namų. Mokantieji naudotis internetu galės paskaityti VE portalą. Jame dirbantiesiems nėra nei valstybinių, nei bet kokių kitokių švenčių.

O štai skaitantiesiems tik popierinį mūsų laikraštį, dažniausiai atskirtį ir taip jaučiantiems vyresnio, garbaus amžiaus klaipėdiškiams, aplinkinių miestų gyventojams, tikrai žinau, jo trūks. Tad visai netradiciškai - ne penktadienį, o šiandien - skiltis. Ji išskirtinai skiriama vyresniesiems laikraščio skaitytojams.

Gyvename labai skirtingomis nuotaikomis - kam ligos, kam ir pačių artimiausiųjų netektys, o kam ir didžiuliai džiaugsmai, sulaukus anūkų ir netgi proanūkių. Bet tie džiaugsmai - tik per nuotolį. O kai kurie iš jūsų sielvartauja dėl to, kad iš Didžiosios Britanijos neparskris ir netgi iš visai netolimo Lietuvos miesto neatvažiuos, gal net iš visai netolimo miesto kvartalo neateis patys mieliausieji, laukiamiausieji - prie durų padės tik dovanėlę. Ji toli gražu neatstos tradicijos ir ritualo sėsti prie Kūčių stalo kartu. Ir laužomo kalėdaičio, švento ritualo, neatstos.

Bet žinokit, tie mylimieji, laukiamiausieji širdimi bus kartu. Gal net labiau nei per visas anksčiau buvusias Kūčias. O ir Kalėdas. Ir jūs būsite mintimis arčiau jų. Kartais tai kur kas vertingiau negu sakomi žodžiai. Tą tikrai žinau. Tiesiog bus laiko galbūt paskaičiuoti klaidas, padarytas auginant vaikus - juk visko pasitaiko.

Galbūt bus laiko suprasti, kad kišotės per daug į savo vaikų šeiminį gyvenimą. Žinoma, norėdami tik gero. Bet ir trokšdami, kad jaunoji karta gyventų pagal panašų modelį, kaip jūs patys. Ir dėl to kildavo konfliktų, nesusikalbėjimų. Jei tai įvertinsite, - juk telefonus turit.

Ot, imkit ir paskambinkit žentui ar marčiai prisipažinti, kad buvote neteisus ar neteisi. Tą patį apmąstę galit pasakyti ir savo sūnums ar dukterims ir netgi anūkams. Gal ir jie, "sudėlioję sąskaitas", kažką pasakys Jums, dėl ko jaučiate nuoskaudas. Ir seniai laukėte bent jau "atsiprašau".

Taip įsivaizduočiau kitokias nei visada Kalėdas, o ir Kūčių vakarienę vienam arba dviese. Na, o tokiems visiškiems vienišiams kaip aš - irgi platus laukas mintims. Irgi prie uždegtos žvakelės ant Kūčių stalo sumuosiu, ko kam esu pridirbusi, o gal taip tik įsivaizduoju. Ir Kalėdų dieną tai pasakysiu draugams, gal ir kolegoms. Tiesą sakant, labiausiai esu prasikaltusi negausiems giminaičiams. Kuo? Dėmesio stoka. Net telefoninio dėmesio stoka...

Tuos, kurie jaučia ypatingą atskirtį, norėčiau paguosti - juk turėsite galimybę išklausyti Bernelių mišias per televiziją ar radiją. Pasimelsti už artimiausius ir mylimiausius. O ir jau iškeliavusius TEN. Tik atrakinkit savo širdis, ir atskirties pojūtis išnyks. Arba bent jau sumažės. Taigi - skaidraus Jums Kūčių vakaro, šviesių Kalėdų.

Savo mintimis, pasiūlymais, džiaugsmais ir rūpesčiais galite pasidalinti tel.(8 46) 38 52 97 darbo dienomis 10-13 val. arba rašyti el. pašto adresu [email protected]

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder