Ministre, tiesiog perkelkite į Smiltynę

Ministre, tiesiog perkelkite į Smiltynę

Pats vasaros įkarštis. Žmonės keliauja. Kuršių mariomis nesustodami pirmyn atgal zuja keltai į Smiltynę. Dieną naktį į kitą krantą kelia žmones, šunis, dviračius, automobilius, autobusus. Keltų varikliai įjungti pilna eiga, žodžiu, pats sezono pikas, o įmonė vyriausiojo keltininko jau nebeturi.

Šis jau leidžia išeitinės kompensacijos eurus. Kaip ir uostas veikia pilnu pajėgumu, bet be vyriausiojo uostininko.

Šis išeitinės kompensacijos eurus gal jau išleido. Kažkoks valstybinių uosto įmonių direktorių tuštėjimo metas. Ir nesupranti, žmogus, kam juos atleidinėti, jeigu uostas nuolat trimituoja apie rekordinę krovą, o Smiltynės perkėla, viena pelningiausiai ir moderniausiai dirbančių valstybinių akcinių bendrovių.

Na, gerai, buvęs vyriausias uostininkas buvo sugundytas politikos, bet kuom prasikalto vyriausias keltininkas. Tiesos ieškoti reikia matyt kažkur aname krante. Bet iki jo mus nuplukdys jau naujasis vyriausias keltininkas, todėl ir tiesos paieškos gali apsunkti.

Ministras, prižiūrintis uostą, rūsčiu veidu, dar vasarai prasidedant, sugriaudėjo, kad Smiltynės perkėlos vyriausias keltininkas dirba netinkamai. Prabilo apie skandalingą kriminalą, jog 2500 leidimų nemokamai keltis per marias yra išduoti neteisėtai.

Kad įmonėje egzistuoja eilė be eilės, kuria naudojasi privilegijuotieji. Po to sekė auditas, po to įmonės direktorius atsistatydino.

Žanro klasika. Aišku, kad atsistatydino savo noru arba bendru sutarimu. Kitaip nebūna. Juk kiekvienos sėkmingai dirbančios bendrovės vadovas, tik ir svajoja, naktimis nemiegodamas, kaip čia greičiau pačiam atsistatydinus, kai darbai sekasi.

Akivaizdu, kad ministerijos politinei vadovybei, kurios ir pačios likimas pakibęs ant plauko, reikia savo, labiau patikimo, labiau sušnekamo keltininko. 

Bet, kaip tada su nauja politine vadyba, apie, kurią ministras mėgsta kalbėti įvairiomis progomis. Kažkaip labiau bebrų veiklos metodus primena.

Kas paaiškėja vėliau, kada direktorius jau patrauktas. O gi, pasirodo, kad 2500 neteisėtų leidimų yra išduoti Neringos savivaldybės, o ne Smiltynės perkėlos.

O dar pasirodo, kad jie išduoti teisėtai, pagal tuo metu veikusius teisės aktus, ir tapo neteisėti, tik pasikeitus reglamentavimui, kurį pati ministerijos pavaldi įstaiga ir tvarkė.

Dar daugiau, neatlaikęs neringiškių spaudimo, ministras pats savo rankomis grąžina eilę be eilės, dėl kurios taip priekaištavo buvusiam direktoriui.

O dar teisuolis ministras, mėgstantis dalinti priekaištus kitiems, papriekaištavo savo pirmtakams, kad jie neskyrė pinigų didesniems keltams pastatyti. Dabar jokių eilių prie keltų nebebūtų.

Gal ir taip, bet teisingumo dėlei, reikėtų pasakyti, kad ir mažesnio pastaruoju nesugebėta pastatyti, nes pikti žmonių liežuviai kalba, kad ministerijos vietininkai labai jau kišosi į konkurso sąlygų rengimą, kad net konkursą reikėjo nutraukti.

Liepą Kuršių marių Smiltynės pusėje visai neblogai karšiai, o kartais ir starkiai kimba. Keltai ir be atleisto direktoriaus į kitą krantą perkels. Smiltynės perkėlos darbuotojai išmano savo darbą.

Ateis naujas vadovas, jie ir toliau gerai dirbs. Svarbu, kad iš Vilniaus ateinančios politinės bangos įmonės keltų neišsiūbuotų. Ministre, tiesiog greitai, saugiai ir kiek įmanoma pigiau perkelkite žmones į Smiltynę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder