S. Malinauskas: "Temos apie LFF veiklą, kurių ėmiausi, virs ne tik epizodais"

S. Malinauskas: "Temos apie LFF veiklą, kurių ėmiausi, virs ne tik epizodais"

Dar šiek tiek iš aktualijų. Į viską sunku spėti reaguoti, bet imu apsiprasti. Vilniaus apylinkės teismas pirmą Šviniaus ieškinį prieš mane priėmė lapkričio mėnesį. Mes pateikėm atsiliepimą, jie pateikė dupliką, mes tripliką.

Pukelis skundė teismo sprendimą, kuriuo atsisakyta tenkinti jo prašymą ištrinti visus epizodus be svarstymo. Vilniaus apygardos teisme Pukelis pralaimėjo, jo skundas atmestas.

Penktadienį paaiškėjo PIRMO posėdžio data - balandžio 15 diena. Beveik pusė metų nuo ieškinio padavimo iki pirmo posėdžio.

Taip pat teismas atsisakė tenkinti mūsų prašymą, kad ieškovas būtų įpareigotas dalyvauti teismo posėdžiuose ir atsakyti į klausimus. Kitaip tariant, "tiesos siekiantis" Švinius net nesirodys teisme. Už jį kalbės advokatai.

Ir tai tik pirmas procesas. Mano galvoje įvyko lūžis. Rimtai. Visa šita publika nori murgdytis šiame liūne kuo ilgiau ir tikisi, kad mes neatlaikysim. Na ką, pradedu į tai žiūrėti, kaip į purvo vonias kokiuose Druskininkuose. Pradžioje mes ilgai galvojome apie priešieškinį ir nutarėm neeskaluoti procesų. Brangu, dar daugiau laiko, apkrausim teismų sistemą.

Supratau, kad klydau. Jie tuo ir naudojasi. Nuo šiol taip nebus. Pukeliui jau pateiktas mano ieškinys ir nuo šiol padarysime viską, kad visomis progomis šis nusikaltėlis būtų traukiamas atsakomybėn.

Ir ne tik jis. Taip elgsimės su visais. Kai jų advokatai suokia pasakas, kaip lengvai ir greitai laimės, tegul visi pamato realybę. Esame tikri savo teisumu ir padarysime viską, kad SLAPP naudojantys veikėjai patys sulauktų pasekmių - ir viešumo prasme, ir finansinių.

Švinius viešai LFF Vykdomojo komiteto posėdyje iškeikė mane ir ne tik. Panašiai kalbėta apie žurnalistus, šalies vadovus. Laukiu Tomo Danilevičiaus ieškinio ir pateiksiu priešieškinius dėl garbės ir orumo.

Ir ne tik. Temos apie LFF veiklą, kurių ėmiausi, virs ne tik epizodais, bet ir oficialiais raštais priežiūros institucijoms. Seniai tai reikėjo daryti.

"Tauragės kurjeris" atskira tema. Jau esu su jais ginče Visuomenės informavimo etikos asociacijoje, į kurią kreipiausi dėl apgailėtinos provokacijos rinkimų metu.

Pateiksime priešieškinius dėl garbės ir orumo gynimo šios bendrovės direktoriui, kai tik jis kreipsis į teismą. Jo įrašai FB, publikacijos. Itin atidžiai pereisiu per visus akcininkų reikalus ir tikrai ne tik iki 2004 m.

Pasiūlysiu nemokamai teisines paslaugas visiems asmenims, kurie man jau dabar pasakoja apie patirtą spaudimą. Esu tikras, kad tai ne tik civilinės teisės klausimai.

Tampyti žmones po teismus nėra ir niekada nebus mano pasirinkimas. Savo reputaciją galima ginti žymiai efektyvesnėmis priemonėmis. Ypač, kai esi blogeris, regioninis laikraštis, didelės sporto federacijos vadovas, vienas garsiausių nusikaltėlių, kuriam interviu siūlo visi.

Kartu, vienintelis būdas atsakyti į SLAPP yra viešumas ir kova. Jau dabar aišku, kad tai tęsis metų metus. Pereisim per visas instancijas, susiformuos reguliavimas, keisis netobula įstatyminė bazė, svarbiausia, visi matysim procesus ir jų veikėjus.

Matysime advokatus, kurie pabuvę politikų padėjėjais, teistų partijų politinėmis figūromis imasi dorotis su laisvu žodžiu. Matysime teisėjus su jų sprendimais, pagrindimu, argumentais. Matysime, kas už tokių SLAPP stovi ir kaip jiems seksis. Tame matau didelę prasmę ir tam skirsiu visus turimus resursus.

O savo video blogą kursiu toliau. Esu tuo visiškai tikras. Teks kažką išimti, išimsiu. Tuoj pat sukelsiu naujus dalykus, papildytus. Nematau problemos. Ko tikrai nedarysiu, tai nieko netrinsiu po pirmo kokio nors "garbaus" advokato grasinimo.

Priešingai, tokį turinį ginsiu iki galo visais įmanomais teisiniais būdais. Jei taip stengiamasi jį išimti, reiškia, jis tikrai buvo vertas pastangų jį kuriant.

„Vakarų ekspreso“ redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su Nuomonių rubrikos tekstų autorių nuomone.  Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder