Šildymo sąskaita baisesnė už slaptai viešą VSD pažymą

Šildymo sąskaita baisesnė už slaptai viešą VSD pažymą

Ar čia besibaigiantis ruduo, ar artėjanti žiema kalta, bet aplink vis daugiau niūrių veidų ir pesimistinių nuotaikų. Tradiciškai tokiu metu Lietuvos žmonės labiausiai bijo vokelio, įmetamo į pašto dėžutę. Nepagalvokite, jog su pinigais - su sąskaita už šildymą. Tačiau šiemet, keista - apie tai mažai kas kalba. Daugiausia kalbama apie kažkokią pažymą, kurią kažkas nutekino.

Keisčiausia tai, jog kas toje pažymoje tokio svarbaus ir tokio slapto, negali atsakyti net patys tą pažymą sukūrę asmenys. Bet informacija svarbi, baisi ir skandalinga. Juk kitaip nebūtų kilusi tokia audra vandens stiklinėje. O kol žmonės kalba, kreivai šnairuoja į visas puses, tik ne į save, ieškodami išdavikų, kiti puikiai darosi sau reklamą, prastumdinėja abejotinas idėjas ar laidoja ataskaitas apie ištratintus milijonus: „Jūs kalbėkite, ieškokite savų tekintojų ir svetimų agentų, svarbiausia nekiškit nosies ten, kur vyksta tikri nusikaltimai.“

O jie vyksta kone kasdien. Didesni ar mažesni: daugiau nei 20 milijonų svetimų pinigų iššvaistę išleidžiami iš kalėjimų, o kiti už 20 vištų vagystę sodinami; lengva ranka nurašomos 100 milijonų skolos, o pradelsę sumokėti 100 litų sulaukia antstolių vizitų su jau dešimtkart didesne skola.

Sakysit, nesąžininga? Klystate. Viskas sąžininga ir teisėta. Kaip ta sąskaita už šildymą: kai radiatorius ledinis, o mokėti tenka lyg gyventumėt pirtyje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder