Sukasi ratu mano meilės laivas

Sukasi ratu mano meilės laivas

Rokas Masiulis iš aukštų Vilniaus valdžios bokštų grįžta į Klaipėdos naftą. Į ten, iš kur ir pakilo į politines aukštumas. Į tą pačią upę antrą kartą neįbrisi, į tą pačią valdišką įmonę visada galima. Aišku, konkurso būdu.

Klaipėdos nafta - rimta įmonė, ne koks apželdinimo trestas. Klaipėdos nafta mums pastatė laivą. Laivą, kuris tapo mūsų nepriklausomybės širdimi. Laivą, kuris mus išlaisvino nuo rusiškų dujų.

Nepriklausomybės širdimi ir toliau rūpinasi Klaipėdos nafta.

Kaip čia išeina, kad Rokas Masiulis ministrauti netinkamas, o nepriklausomybę saugoti yra geidžiamas?

Nebrangina valstybė savo žmonių, oi, nebrangina.

Palinkėkim Masiuliui sėkmingo vadovavimo ir kad greičiau tą mūsų nepriklausomybę iš ofšorų ištrauktų, nes žmonės kalba, kad įmonė, iš kurios laivą nuomojame, kažkur vandenynų salose gyvena.

Atsirado "Independence" ir dujos atpigo. Ir tas yra gerai. Tai mūsų sėkmė. Labai tikėtina, kad pigesnėmis dujomis ilgai nebesidžiaugsime.

Pseudopatriotinius politikus ištiko smegenų paralyžius sužinojus, kad per mūsų nepriklausomybės širdį ėmė tekėti rusiškas kraujas. Kompanija "Novatek", kurią iš rusų nupirko amerikonai, į Klaipėdą iš Vysocko terminalo atvežė rusiškų dujų.

Dangus griūva... Laivą statėme norvegiškoms ar amerikietiškoms dujoms, o čia ir vėl rusai puola.

Kai kas iš pseudopatriotų jau ėmė rypauti, kad reikia tyrimą atlikti, kaltus nubausti ir rusiškas dujas per mūsų laivą nustoti pumpuoti. Pigesnes kainas tada pamirškime. Mokėsime brangiai, bet rusiško dujų kvapo neuostysime.

Pseudopatriotai rėkauja, žmonės už tai didesnėmis kainomis susimoka. Ir niekam čia neįdomu, kad suskystintųjų dujų rinka yra globali, kad čia veikia konkurencija, kad galima nupirkti pigiau. Pagaliau, kad visų dujų, iš kur jos bebūtų, kvapas vienodas.

Garsiai šaukti, vaitoti, kelti paniką ir isteriją mokam geriausiai. Patys savo rankomis uždarę Ignalinos atominę, dabar šaukiam iki pamėlynavimo, kad Baltarusija Astravą baigia pastatyti. Reikėjo savo neuždaryti, Batka būtų šalia nestatęs.

Dabar jau šaukštai po pietų. Tada mes nepirksime pigios baltarusiškos elektros ir kabelius nukirsime. Bet broliai latviai pirks ir mums brangiau parduos. Ir vėl kvailio vietoje. Astravas vis tiek veiks.

Baltarusiai uždirbs, latviai uždirbs, o mes išdidžiai apmokėsime brangesnes elektros sąskaitas. Už politikų heroizmą visada sumoka jų rinkėjai.

Sveikas protas sakytų, kad reikėjo su baltarusiais susėsti prie stalo ir kartu statyti naują atominę elektrinę.

Dalyvaudami jos valdyme, galėtume ir saugumą užtikrinti.

O dabar belieka tik civilinės saugos pratybas organizuoti. Ir netgi čia savivaldybės biurokratai su ministerijos biurokratais susipyksta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder