Smiltynėje įrengė orientavimosi sporto trasą

Smiltynėje įrengė orientavimosi sporto trasą

Smiltynėje įrengta ir visiems šios sporto šakos mėgėjams atverta orientavimosi sporto trasa su 30 kontrolinių punktų. Trasos startas - prie Smiltynės lankytojų centro (Smiltynės g. 11).

"Orientacinis sportas turi geras tradicijas. Šios sporto entuziastai mane įtikino, kad tai puiki pramoga ir aktyvus laisvalaikis šeimomis, duetais, draugais. Be to, tai galimybė tapti ir sveikesniais", - pirmadienį sakė šios trasos atidarymo iškilmėse dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Atidarymo iškilmėse taip pat dalyvavo Seimo narys Gintaras Vaičekauskas, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė, Lietuvos orientavimosi sporto federacijos atstovai, Klaipėdos klubų "Kopa" ir "O Klaipėda" atstovai bei būrys orientacinio sporto mėgėjų, tarp jų - šiuo metu atostogaujantis ir Šiaulių meras Artūras Visockas.

"Tikiuosi, kad ši trasa suteiks labai daug džiaugsmo Klaipėdos šeimoms, gyventojams ir visoms grupėms", - teigė A. Feser.

Tai jau penktoji orientavimosi sporto trasa Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje. Orientacininkams skirtos trasios taip pat yra įrengtos Nidoje, Pervalkoje, Preiloje ir Juodkrantėje.

Neringoje šios trasos yra itin populiarios, kadangi driekiasi per vaizdingas vietas - miškus, kopas. Panaši trasa įrengta ir Smiltynėje. Tikimasi, kad ją pamėgs ir Klaipėdos orientacininkai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder