Aurelijaus Verygos idėja: kaip sulaikyti vaikus, kad per pertraukas nebėgtų pirkti kebabų

Aurelijaus Verygos idėja: kaip sulaikyti vaikus, kad per pertraukas nebėgtų pirkti kebabų

Sveikatos apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijos susirūpino maisto kokybe mokyklų valgyklose, bet akivaizdu - didelei daliai mokinių kur kas smagiau per pertrauką bėgti ne į valgyklą valgyti šilto maisto, o į parduotuvę pirkti batonų su česnakiniu įdaru, gazuotų gėrimų su bandelėmis ir traškučiais.

Kaip sako tėvai, ne atsitiktinai prie mokyklų steigiasi ir kebabinės.

Gal joms reikėtų taikyti tokius pat atstumo nuo ugdymo įstaigų ribojimus, kaip nustatomi privalomi prekybos alkoholiu vietų atstumai nuo mokyklų, ELTA klausė sveikatos apsaugos ministro.

Aurelijaus Verygos nuomone, yra paprastesnių būdų diegti vaikams tinkamus mitybos įpročius, nei uždarinėti kebabines, jas griauti ar iš prekiautojų atiminėti leidimus.

„Įsivaizduojate, kuo tai baigtųsi? Bet mes esame kalbėję ir su finansų ministru, ir su švietimo ir mokslo ministre dėl elektroninės piniginės platesnio diegimo ugdymo įstaigose. Tai leistų sukurti mechanizmą, kad iš elektroninės piniginės mokiniai niekur kitur negalėtų atsiskaityti, tik mokykloje“, - idėja pasidalijo ministras.

Pasak A. Verygos, už pinigus, kuriuos pietums į elektroninę piniginę pervedė tėvai, kebabų jau neprisipirksi.

„Jeigu mokyklose įsitvirtintų elektroninė piniginė, o maistas ugdymo įstaigose pasidarytų skanus, vaikai jį valgytų ir nebūtų galima nesveikų produktų įsigyti kitur, nereikėtų nustatinėti jokių atstumų. Nereikėtų nieko griauti, kebabinės pačios sugriūtų“, - prognozavo ministras.

Kaip atrodytų mokinio elektroninė piniginė, Eltai kol kas negalėjo išsamiau papasakoti nei Švietimo ir mokslo, nei Sveikatos apsaugos ministerijos tarnautojai.

Apie purenamą dirvą pokyčiams tėvai numano tik iš klausimynų, kuriuos balandį pildė TAMO dienyne.

Tėvų buvo klausiama, ar juos tenkina dabartinė tvarka mokyklų valgyklose, ar jaučia poreikį mokyklų valgyklose atsiskaityti banko kortele ir kokius alternatyvius atsiskaitymo būdus siūlytų.

Tėvų taip pat buvo teiraujamasi, kokių pastabų, pasiūlymų turėtų dėl maitinimo organizavimo ir atsiskaitymo už jį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder