„Didžiausias klystkelis į šalį – mėsos, žuvies, kiaušinių vartojimas. Atvirai pasakius, jų vartojimas yra arti katastrofos. Tai didžiausias užkratas parazitinių ligų, grybelių, visokių virusų. Žmogus užsiveisia pas save iš mėsos, žuvies, kiaušinių. Tai Jums gali pasakyti Vydūnas. Jeigu nežinote, kaip jis atrodo, išsitraukiame 200 Lt ir pasižiūrime, ten nupaišytas pirmas Lietuvos vegetaras. Jis sakydavo, kad tai spaudžia mūsų sąmonę į tokį gyvūnų lygį. Didžiausia klaida – šitie trys produktai“, - tikino Ž. Užkuraitis.
Pašnekovas pripažino, kad jo sūnus nėra ragavęs šių produktų, tačiau jo tikinimu, vaikinas atrodo it tauras – stiprus, optimistiškas, turintis stiprų imunitetą.
Specialisto teigimu, vegetarizmas yra totali laisvė. Lietuvoje auga 64 rūšys daržovių – burokėliai, kopūstai, žirniai. Apie 14 rūšių grūdų – javai, kviečiai, avižos, grikiai. Jo tikinimu, Lietuvos klimatas yra idealiai tinkamas vegetarams.
„Dar yra vaisiai ir uogos, o kur dar medus? O kur dar riešutai? Susideda virš 100 rūšių produktų ir dar kombinacijos tarp jų, reikia tik fantazijos ir žinių”, - „Žinių radijo” laidoje „Mano sveikata” sakė pašnekovas.
Ž. Užkuraitis patikino, kad pasninkas organizmui irgi reikalingas. Jo tikinimu, žmogus suvartoja per daug kokybiško maisto, kurio energijos visos jis nesunaudoja.
„Jei į automobilį įpilsime aviacinio kuro, variklis dirbs labai smarkiai, bet labai trumpai ir greitai viskas pasibaigs“, - sakė sveikos gyvensenos specialistas. Jo teigimu, net ir pati gamta, 4 kartus per mėnesį, kada keičiasi mėnulio fazės, badauja. Taip pat galėtų elgtis ir žmogus: badauti rekomenduoja 2-4 kartus per mėnesį po parą.
Parengė Laura Bagdžiūnaitė
Laida „Mano sveikata“ transliuojama šeštadieniais 9.05 val.
Rašyti komentarą