Jubiliejiniai metai pažymėti sėkme

Jubiliejiniai metai pažymėti sėkme

Gerbiamas mere, mieli svečiai, kolegos ir bendradarbiai,

Metų sankirtoje mes visada prisimename būtį ir laiką. Jis ypač atsiskleidžia laukime - švenčių, Naujųjų metų, gimtadienio, diplomo, vaiko gimimo. Laikas yra rimta filosofinė problema. Tūkstančius metų tyrinėtas, milijonus kartų aptartas moksliniuose traktatuose ir disertacijose, nagrinėtas istoriniuose, religiniuose ir net sapnų ar fantazijų kontekstuose, įvairiai interpretuotas ir konstruotas, jis iki šiol lieka nesuprastas ir neaiškus. Laikas teka, bėga, liejasi, dega. Vaikystę keičia jaunystė, brandą - senatvė. Deja, šie gyvenimo etapai nepakartojami ir negrįžtami. Laiko prasme tai bilietas į vieną pusę. Tikėjimas ir nusivylimas, patirtys ir jausmai, pergalės ir pralaimėjimai susilieja į vieną mozaiką, į vieną vaivorykštę su daugybę spalvų ir atspalvių. Laiko tėkmėje besikeičianti spalvų gama, laiko potvyniai ir atoslūgiai pradangina arba iškelia mūsų gyvenimo fragmentus, suteikia džiaugsmo ar liūdesio.

Ryškiausiai laiko tėkmę fiksuoja Saulės laikrodis. Ne tas ir ne toks, kur stovi Berlyne, Varšuvos pakraštyje ar Nidoje. Tas laikrodis - tai kasdienė Saulės kelionė nuo patekėjimo iki nusileidimo, lyg amžino laiko iliuzija. Tačiau laikas visada primena mūsų pasaulio, mūsų darbų, mūsų pačių laikinumą, tuo skatindamas mus duotą laiką naudoti savo ir kitų gyvenimo džiaugsmui. Nors žmogus vienintelis gyvojoje gamtoje suvokia laiką ir savo egzistencijos laikinumą, jis visada ieško gyvenimo prasmės, užmiršdamas tai ar nekreipdamas į tai dėmesio.

Ką gi daryti, kad įprasmintume gyvenimą, kad nejustume laiko naštos? Daug dirbti ar visai nedirbti? Lėtai gyventi ar greitai? Gal be perstojo svaigintis, kaip sakė Šarlis Bodleras, ir nebūtinai vynu, o kiekvienam savaip - poezija, vienatve, moterimis ar vyrais, rizikingais poelgiais. O gal tiesiog gyventi normalų gyvenimą, kaip visi, ar savo gyvenimą, ne taip, kaip visi. Platus pasirinkimas - kiekvienam kaip geriau.

Mes visi turime savo namus. Mūsų namas - kaip sudedama lėlė "matrioška": Žemė, Europa, Lietuva, Klaipėda, ligoninė, kurioje dirbame. Šiame name visą laiką vyksta judėjimas - vieni ateina, kiti išeina, kad būtų vietos ateinantiems. Tačiau namas niekada nebūna tuščias. Jame vyksta gyvenimas, jame dirbama. Mūsų mažasis namas - Klaipėdos universitetinė ligoninė. Didelė ligoninė, nors namas mažas. Perfrazuojant poetės Nijolės Simonos Pukinskaitės eiles "Karalystė - visada karalystė, ar skundžiasi ja kas, ar giria". Mes esame pakankamai stiprūs, pakankamai žinomi, pakankamai atsparūs šiauriniams vėjams ir blogiems orams.

Praėjusiais metais, kaip ir ankstesniais metais, nepadarėme didelių žygdarbių, mes darėme žygdarbius kasdien. Tai nemažėjantis stacionarinių ir ambulatorinių pacientų srautas - per 43 000 pacientų gydyta stacionare, daugiau nei 280 000 apsilankymų ambulatoriškai, 3 200 gimdymų. Mūsų ligoninėje išlaikytas didžiulis operacijų aktyvumas - kaip ir 2015 metais. Šiais metais jau atlikta per 30 000 operacijų. Visa tai daro žmonės, tai yra Jūs, šiuolaikinėmis technologijomis.

Ligoninėje išlieka nedidelė personalo kaita - 20 gydytojų atvyko, dauguma po rezidentūros, tiek pat išvyko. 32 slaugytojos išvyko, 43 atvyko. Šiais metais mes toliau vystėme informacines ir medicinines technologijas, daug dėmesio skyrėme slaugos technologijų atnaujinimui. Buvo peržiūrėta ir atnaujinta kokybės sistema, peržiūrėti įstaigos licencijavimo reikalavimai. Suremontuotas ir atnaujintas antrasis korpusas su jame įsikūrusiais akušerijos-ginekologijos, naujagimių ir ambulatoriniu skyriais. Atidarytas suremontuotas ketvirto korpuso priėmimo skyrius.

Ligoninė surengė nemažai tarptautinių ir respublikinių mokslinių konferencijų, publikuoti moksliniai straipsniai ir monografijos, apgintos ir ruošiamos disertacijos. Šiais metais mes padidinome pajamas arti milijono eurų, padidinome atlyginimus darbuotojams. Mūsų medikų atlyginimai vieni didžiausių šalyje - gydytojų apie 1 900 eurų, slaugytojų - netoli 1 000 eurų per mėnesį vidutiniškai. Tačiau svarbiausia - mes išlaikėme mūsų pacientų pasitikėjimą ir tikėjimą mumis, jų lojalumą. Tai liudija per 4 000 raštiškų pacientų padėkų, daugybė žodinių gerų atsiliepimų ir tik pavieniai nusiskundimai.

EMOCIJOS. Daug teigiamų emocijų ligoninės darbuotojams suteikė mėgstamų atlikėjų koncertas. Eimanto Chachlovo nuotr.

Kokie mūsų planai kitiems metams? Daryti tą patį, tik truputį geriau. Išlaikyti pacientų srautą, tobulinti technologijas, didinti atlyginimus. Kitais metais planuojame atidaryti naujai įrengtą centralizuotą sterilizacinę, o svarbiausia - pradėti laboratorijos remontą ir įkūrimą naujose patalpose. Tam lėšos miesto mero Vytauto Grubliausko ir Savivaldybės tarybos sprendimu numatytos skirti iš Savivaldybės biudžeto.

Pasikartosiu, kaip ir kasmet, kad mūsų sėkmės garantas - mūsų sutelktumas, miesto mero ir Tarybos palaikymas, geri santykiai su vyriausybinėmis institucijomis, Sveikatos apsaugos ministerija.

Dėkoju Jums, mieli kolegos ir bendradarbiai, dėkoju Jums, mere, ir miesto Tarybos nariams, dėkoju savivaldybės administracijos direktoriui ir darbuotojams, dėkoju mūsų pacientams už tokią mūsų miesto ligoninę ir sveikatos priežiūrą, kokią turime šiandien.

Linksmų ir laimingų artėjančių švenčių, Naujųjų metų. Sveikatos ir sėkmės Jums ir Jūsų šeimoms, Jūsų artimiems žmonėms.

Klaipėdos universitetinės ligoninės

Vyriausiasis gydytojas

Prof. habil. dr. Vinsas Janušonis

Šventinė nuotaika

Medikams šv. Kalėdų proga Klaipėdos koncertų salėje koncertavo populiarūs ir mėgstami atlikėjai bei grupės. Šventinę gerą nuotaiką išdavė daugybė džiugių medikų veidų ir jų plačios šypsenos.

SPEKTAKLIS. Šypsenos puošė ir ligoninės darbuotojų vaikų veidus. Kartu su tėveliais jie stebėjo šventinį spektaklį, juos sveikino Kalėdų Senelis. Eimanto Chachlovo nuotr.

Šypsenos puošė ir ligoninės darbuotojų vaikų veidus. Vaikams buvo dovanotas šventinis šokio spektaklis ir saldžios Kalėdų Senelio dovanos. Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovybė baigiantis 2016-iesiems nudžiugino ne tik savo darbuotojus, bet ir jų vaikučius. Šv. Kalėdų proga ligoninėje dirbantys specialistai kartu su mažaisiais buvo pakviesti į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą. Čia jie žiūrėjo šokio spektaklį visai šeimai "Ten kur gyvena pabaisos", kurį kūrė garsus choreografas ir šokėjas Donatas Bakėjus.

Šventėje dalyvavo didžiulis - per 360 vaikučių būrys ir jų tėveliai - Muzikinio teatro salė buvo pilnutėlė. Renginyje dalyvavę tėveliai džiaugėsi, kad patiko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, buvo patirta daug gerų ir smagių emocijų, o spektaklis, trukęs per dvi valandas, mažiesiems žiūrovams neprailgo. Po spektaklio vaikučius pasitiko ir saldžiomis dovanomis apibėrė Kalėdų Senelis, tačiau tinginiauti neleido - medikų atžalas jis įtraukė į smagius ratelius, žaidimus ir šokius, šiltai ir nuoširdžiai bendravo.

Tęsdamas gražią tradiciją Kalėdų Senelis lankėsi ir ligoninėje. Šypsenomis sutiktas ir palydėtas Kalėdų Senelis - patyręs aktorius Linas Lukošius - visus aplankytus pacientus džiugino dovanėlėmis, geru ir padrąsinančiu žodžiu. "Ypač vaikai džiaugiasi gavę dovanėlių. Ir darbuotojai patenkinti, sako, atnešu džiaugsmingą kalėdinę nuotaiką... Aplankau ir sunkiai sergančiųjų palatas, pakalbinu, palinkiu gražių švenčių, įteikiu dovanėlių ir tikrai gera matyti, kai jų veidus nušviečia šypsena", - pasakojo L. Lukošius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder