Jūrininkų ligoninės medikų algos didės 20 proc.

Jūrininkų ligoninės medikų algos didės 20 proc.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir jos padalinių medikai gaus didesnį atlygį. Nuo gegužės 1 dienos jų atlyginimai didės 20 proc.

Nors šalyje tebediskutuojama ir garsiai nuogąstaujama, kad nepavyks visiems medikams nuo gegužės padidinti atlyginimų tiek, kiek žadėta, svarstomi įvairūs kiti modeliai bei scenarijai, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje tokių diskusijų nekyla.

"Lietuvos medicinos darbuotojų dieną mūsų įstaigos medikai pasitinka džiugiai. Jiems jau pranešta, kad nuo gegužės visiems atlyginimai didės, kaip ir buvo numatyta, 20 proc. Tai iš tiesų nemažas priedas prie atlyginimų ir, neslėpsiu, nemenkas finansinis įsipareigojimas mūsų įstaigai", - kalbėjo Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Nuo gegužės algos kils ne tik ligoninėje dirbantiems gydytojams ir slaugytojams, bet ir medicinos biologams, kineziterapeutams, socialiniams darbuotojams, psichologams, farmacijos specialistams.

"Darbuotojų atlyginimus koreguojame, kai tik turime tokių galimybių, nelaukdami nurodymų. Vertiname mūsų medikus ir jų profesionalumą, stengiamės, kad jų algos mūsų įstaigoje ir toliau liktų vienos didžiausių šalyje", - sakė J. Sąlyga.

Nuo gegužės Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vidutinis gydytojo atlyginimas sieks 2 536 Eur, slaugytojo - 1 096 Eur.

Per metus pastarasis atlyginimų padidinimas su mokesčiais atsieis apie 2,5 mln. Eur.

Paskutinį kartą atlyginimai visiems Klaipėdos jūrininkų ligoninės darbuotojams didėjo nuo šių metų sausio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder