Keičiasi odontologijos paslaugų tvarka

Keičiasi odontologijos paslaugų tvarka

Sveikatos apsaugos ministras pasirašė įsakymą, kuriuo nustatomas nemokamų specializuotų odontologijos paslaugų sąrašas. Tai reiškia, kad regionuose gerės odontologijos paslaugų prieinamumas ir žmonėms nebereikės vykti į Vilnių arba Kauną. 

Pasak sveikatos apsaugos viceministrės Linos Jaruševičienės, iki šiol galiojusi tvarka buvo netinkama, nes realiai visos specializuotos odontologijos paslaugos buvo teikiamos tik dviejose didžiosiose gydymo įstaigose - Vilniuje ir Kaune, o tuo tarpu kituose regionuose gyvenantys žmonės, kuriems prireikdavo pagalbos, ne tik turėdavo vykti į didžiuosius miestus, tačiau ir laukti šių paslaugų ilgose eilėse. Tokios pagalbos prireikia tuomet, kai neužtenka poliklinikoje dirbančių gydytojų pagalbos ir pacientas yra siunčiamas gydytis pas gydytoją specialistą. 

„Pagal anksčiau galiojusią tvarką nemokamai turėjo būti teikiamos visos specializuotos odontologijos paslaugos, tačiau realiai trūko šias paslaugas teikiančių įstaigų. Tokia situacija klostėsi jau kelerius metus. Tikimės, kad patvirtinus naująjį įsakymą specializuotas odontologijos paslaugas vėl pradės teikti ir Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio gydymo įstaigos. Tai leis ženkliai sumažinti eiles, o žmonėms bus lengviau nuvykti į gydymo įstaigą, kur jiems bus suteiktas gydymas“, - sako viceministrė Lina Jaruševičienė. 

Tad nuo šiol pacientai nemokamai galės gauti visas į sąrašą įtrauktas specializuotas odontologijos paslaugas, kurios teikiamos ambulatoriškai. Į šį sąrašą yra įtrauktos visos pagrindinės, dažniausiai reikiamos odontologijos gydymo paslaugos. Jeigu pacientai pageidautų papildomų gydymo paslaugų, už jas reikėtų prisimokėti. 

Tais atvejais, kai pacientams prireiks sudėtingesnio gydymo, paslaugos bus teikiamos dienos chirurgijos skyriuose arba stacionare. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder