Liga per šventes - ne liga

Liga per šventes - ne liga

Nuo rugsėjo įsigaliojusi nauja atsiskaitymo už uostamiesčio darželius tvarka savo spragas, anot tėvų, parodė ir per didžiąsias metų šventes.

"Sūnus susirgo prieš šventes, bet pagal dabartinę tvarką, suprantu, kad "iškris" ne tik savaitgalis, bet ir Kūčios bei Kalėdos, kurios šiemet buvo ketvirtadienį ir penktadienį. O jei liga užsitęs, tai nepateisinama bus ir sausio 1-oji, penktadienis", - redakcijai skundėsi klaipėdietė Rasa.

Ji skaičiavo, kad norint mokėti už darželį mažiau, gruodžio 23-iąją susirgusią atžalą reikėtų į ugdymo įstaigą vėl leisti tik sausio 11-ąją.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė patvirtino, kad mamos spėjimas yra teisingas.

"Tvarkos apraše numatyta, kad atlyginimas už dalinį vaiko išlaikymą mažinamas pateikus gydytojo pažymą, jog vaikas sirgo 10 ir daugiau darbo dienų iš eilės. Šventės į darbo dienas neįtraukiamos", - sakė N. Laužikienė.

Ji aiškino, kad tuo atveju, jei 10 darbo dienų trukmės ligos periodas išsitęsia per du mėnesius, proporcingai mažina abiejų mėnesių mokėtina suma.

"Vakarų ekspresas" rašė, kad po daugiau nei 2 000 klaipėdiečių parašais išreikšto pasipiktinimo dėl naujosios tvarkos Savivaldybėje buvo suformuota atitinkama darbo grupė. Joje dalyvavusio Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovė Kristina Paulikė sakė, kad klausimas dėl švenčių nebuvo keliamas.

"Tačiau tokie niuansai vis atsiranda, nes ši tvarka iš esmės yra neteisinga", - teigė K. Paulikė.

Minėtoji darbo grupė prieš porą savaičių patvirtino išvadas, kad mokesčių už darželius tvarką reikia peržiūrėti, o kaip tai daryti, turės nuspręsti kita darbo grupė. Tikimasi, kad ji išvadas pateiks iki kovo 1-osios, tad naujos tvarkos įsigaliojimo geriausiu atveju galima tikėtis balandį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder