Medikai kviečia sėsti ant dviračių

Medikai kviečia sėsti ant dviračių

Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai Pasaulinės širdies dienos išvakarėse sės ant dviračių ir savo pavyzdžiu ragins klaipėdiečius gyventi sveikiau bei rūpintis savo širdimi. Jie kviečia prisijungti visus norinčiuosius.

Specialistams nerimą kelia tai, kad kas antra mirtis Lietuvoje - dėl kraujotakos sistemos ligų. Kasmet nuo jų Lietuvoje miršta 23 tūkst. žmonių, o mirtingumo nuo kraujotakos ligų rodiklis 2,3 karto viršija ES šalių vidurkį. Beveik 30 proc. invalidumo ir apie 20 proc. visų apsilankymų sveiktos priežiūros įstaigose lemia širdies ir kraujagyslių ligos.

"Širdies ir kraujagyslių ligų nemažėja, negana to, jos kasmet paliečia vis jaunesnius žmones. Tai kelia rūpestį medikams, nes jų pareiga nėra tik gydyti jau sergančius žmones. Mes siekiame, kad sergančiųjų būtų kuo mažiau, ir savo pavyzdžiu rodome, ką daryti, kad būtume sveikesni", - akcijos idėją pristatė Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Pasaulinės širdies dienos proga tokį dviračių žygį medikai organizuoja jau dešimtą kartą. Pirmųjų akcijų metu būdavo įveikiami nedideli ruožai, o pastaraisiais metais medikų kolona keliauja nuo Klaipėdos jūrininkų ligoninės iki prekybos centro BIG ir įveikia 15 kilometrų atstumą.

Pasaulinės širdies dienos išvakarėse, rugsėjo 27 d., sekmadienį, visi, ne tik medikai, bet ir pacientai, jų artimieji, sveiką gyvenseną propaguojantys klaipėdiečiai, kviečiami prisijungti ir dalyvauti dviračių žygyje.

Jo startas 11 val. prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės, o finišas - prie prekybos centro BIG.

Visi dviratininkai raginami apsivilkti šviesą atspindinčias liemenes. Nepilnamečiai privalo turėti šalmus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder