Medikai kvietė pasižadėti savo širdžiai

Medikai kvietė pasižadėti savo širdžiai

Sekmadienį buvo minima Pasaulinė širdies diena. Jau keturioliktą kartą šią dieną Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai kvietė kolegas, pacientus, jų artimuosius ir visus žmones, propaguojančius sveiką gyvenimo būdą, prisijungti prie tradicinio žygio dviračiais.

Lietuvos širdies asociacija ir Klaipėdos jūrininkų ligoninė kvietė visus rūpintis ne tik savo, bet ir artimųjų, draugų, kolegų širdimis ir pasižadėti žengti nors vieną žingsnį sveikos gyvensenos link.

Dėl to, rodydami pavyzdį, Jūrininkų ligoninės kardiologai, chirurgai, slaugytojos ir kiti darbuotojai sėdo ant dviračių ir, nepaisydami lietaus, leidosi į žygį dviračiais nuo ligoninės iki prekybos ir laisvalaiko centro “Akropolis”.

Pasiekę kelionės tikslą medikai prisijungė prie “Širdies salos”, laikinai įkurtos “Akropolyje”. Keletą valandų žmonės buvo kviečiami nemokamai pasimatuoti krajospūdį, atlikti kūno masės analizę, gauti daug išsamios informacijos apie širdies ligų rizikos veiksnių svarbą, sveiką gyvenseną.

Pasak Jūrininkų ligoninės kardiologų, kasmet nuo širdies ir kraujagyslių ligų pasaulyje miršta 17,9 mln. Žmonių, o Lietuvoje mirtingumas dėl šių ligų jau ne vienerius metus yra pirmoje vietoje. Mirtys nuo kraujotakos sistemos ligų sudaro daugiau nei pusę visų mirčių. Daugelio širdies ir kraujagyslių ligų būtų galima išvengti arba atitolinti gyvenant sveikesnį gyvenimo būdą.

“Vos keletas nedidelių mūsų gyvenimo būdo pokyčių gali sumažinti širdies ligų ir insulto riziką, pagerinti gyvenimo kokybę. Kadangi mes esame vadinami širdžių ligonine, pas mus yra įkurtas miokardo infarkto klasteris, teikiame visą kardiologinę pagalbą. Dėl to esame tarsi įsipareigoję užsiimti ir ligų prevencija. Kasmet važiuojame dviračiais per miestą norėdami priminti visiems, kad reikia saugoti savo širdį. Kviečiame visus pasižadėti savo širdžiai daugiau judėti, sveikiau valgyti ir labiau savimi rūpintis”, - sakė Jūrininkų ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder