Organizmą valantys produktai

Organizmą valantys produktai

Valytis organizmą pastaruoju metu tapo labai populiaru. Aliejaus su citrinos sultimis bei įvairių vaistinių preparatų gėrimas neretai baigiasi ligoninės lova. Geriau reikėtų atkreipti dėmesį į paprastus produktus, kurie organizmą valo daug stipriau už bet kokius vaistus ir jam visiškai nekenkia. Kuo gi maitintis, kad organizmas maksimaliai valytųsi?

Raudonieji burokėliai

Pirma, burokėliuose yra ląstelienos, vario, fosforo, vitamino C ir daugybė naudingų rūgščių, kurios gerina virškinimą ir žarnyne naikina puvimo bakterijas. Antra, juose yra lipotropinės medžiagos betaino, kuris skatina kepenis geriau šalinti toksinus. O trečia, burokėliai, kuriuose yra folio rūgšties (skatina naujų ląstelių susidarymą) ir kvarco (gerina odos, plaukų ir nagų būklę), organizmą jaunina. Tinka valgyti virtus ir gerti sultis.

Česnakas

Vienoje česnako skiltelėje yra per 400 naudingų komponentų. Jie valo kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir naikina multiforminės glioblastomos ląsteles, provokuojančias smegenų auglius. Česnako sudėtyje esantys elementai naikina bakteriją helicobacter pylori, kuri yra laikoma gastritų ir skrandžio opos priežastimi. Česnakas naikina kirmėles ir žudo difterijos bei tuberkuliozės sukėlėjus. Geriausia vartoti šviežią, susmulkintą.

Ropiniai svogūnai

Vertingiausia svogūnuose - fitoncidai, kurių esama eteriniuose aliejuose. Fitoncidai vos per keletą sekundžių sunaikina daugumą bakterijų ir grybelių. Be to, svogūnai gerina virškinimą, padeda įsisavinti maisto medžiagas ir net gerina apetitą. Svogūnuose taip pat yra daug sieros, kuri nukenksmina viską, kas organizme yra žalingo. Geriausia vartoti šviežius arba jų spiritinį užpilą, taip pat kaip kosmetinę kaukę (nuo spuogų).

Baltagūžiai kopūstai

Kopūstuose yra daugybė maistinių skaidulų, kurios absorbuoja sunkiuosius metalus ir toksinus ir pašalina juos iš žarnyno. Taip pat juose yra organinių rūgščių, kurios palankiai veikia virškinimą ir stabilizuoja mikroflorą. Tačiau tai dar ne viskas. Kopūstuose yra gana reto vitamino U, kuris naikina pavojingas medžiagas, dalyvauja vitaminų sintezėje ir net gydo opas. Tinka ir švieži, ir rauginti kopūstai, jų sultys.

Obuoliai

Obuoliai dėl juose esančio pektino ir ląstelienos, neutralizuojančios šlakus ir toksinus, stabilizuoja visos virškinimo sistemos darbą. Jie gerina apetitą, skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Taip pat obuoliai naikina gripo A virusus, dizenterijos sukėlėjus, auksinį stafilokoką. Obuolius geriausia valgyti su odele, tinka ir sultys bei kompotas.

Spanguolės

Spanguolės yra vieni stipriausių natūralių antibiotikų ir antivirusinių vaistų. Jos apsaugo šlapimo sistemą nuo pavojingų bakterijų. Svarbu ir tai, kad spanguolės trukdo susidaryti vėžio ląstelėms, taip pat valo kraujagysles, užkirsdamos kelią krešuliams. Tinka ir šviežios uogos, ir sultys arba uogienė.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder