Pacientams - priežiūra ir dvasinė pagalba

Pacientams - priežiūra ir dvasinė pagalba

Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje pacientams stengiamasi sukurti jaukią, malonią aplinką. Sudėtingomis, lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms padeda ir geras žodis bei atidumas, įsitikinę šio skyriaus medikai.

Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius Klaipėdos universitetinėje ligoninėje įkurtas 2003 metais, jame yra 50 lovų.

Į skyrių pacientai atvyksta tiek iš kitų skyrių, tiek iš namų su įvairių lėtinių ligų patologijomis, liekamaisiais reiškiniais po ūmių susirgimų, traumų bei onkologinių susirgimų.

Skyriuje nevyksta aktyvus gydymas, taikomas palaikomasis gydymas ir teikiamos slaugos priežiūros paslaugos. Tai reiškia, kad pacientams aktyvus gydymas užbaigtas ir tęsiamas pasyvus, t. y. daugiau reikalinga slauga ir priežiūra. Darbas nėra ekstrinis, tai planinės paslaugos. Dėl to kiekvienam pacientui galima individualiai suplanuoti slaugos procesą.

"Skyriuje vyksta komandinis darbas, nes čia vienas esi praktiškai bejėgis. Sakoma, kad gera komanda gali kalnus nuversti. Mūsų komandą sudaro skyriaus vedėja, gydytoja, vyresnioji slaugos administratorė, bendrosios praktikos slaugytojos, kineziterapeutė, ūkio reikalų tvarkytoja, slaugytojo padėjėjos, socialinis darbuotojas, dvasininkas, valymo operatorė", - pasakojo Palaikomojo gydymo skyriaus vedėja Stanislava Šatkienė.

Pasinaudojant Europos Sąjungos parama buvo suremontuotos skyriaus patalpos. Įrengtos šviesios palatos, prie jų - higienos kambariai, kurie palengvina pacientų slaugą ir priežiūrą. Taip pat skyriuje yra kineziterapijos kabinetas, kuriame pacientams vedamos mankštos, individualūs užsiėmimai. Be to, skyriuje yra ir koplytėlė, kuri patenkina pacientų dvasinius poreikius, joje kartą per mėnesį vyksta pamaldos, o kapelionas su pacientais bei jų artimaisiais bendrauja ir palatose, kai pageidaujama pasikalbėti su dvasininku.

Skyrius yra aprūpintas inovatyviausiomis slaugos priemonėmis. Naudojamos funkcinės lovos, kurios leidžia užtikrinti pagrindines kilnojimo funkcijas, yra keltuvai, vaikštynės, nugaros atramos, specialūs prausimo-maudymo vežimėliai, slidžios vartymo paklodės, neštuvai ir kitos reikalingos priemonės bei įrenginiai.

"Daug dėmesio skiriame bendravimui ir su pacientais, ir su jų artimaisiais - juk ne tik vaistai gydo, bet ir šiltas, nuoširdžiai ištartas žodis. Stengiamės būti profesionalios, jautrios, nuoširdžios, paslaugios, darbščios, atidžios sunkiai sergantiems, negalią turintiems pacientams. Manau, kad tai yra geriausi mūsų komandos bruožai. Vadovaujamės požiūriu "padėk ir daryk sergančiam taip, kaip tu norėtum, kad tau padėtų ir darytų", - sakė Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Bagdonienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder