Patarimai kaip numesti svorio be sporto ir dietų

Patarimai kaip numesti svorio be sporto ir dietų

Šie nesudėtingi patarimai jums gali praversti, jeigu nuolatos persivalgote ir norite atsikratyti antsvorio. Pirmiausia reikia suprasti ir įsidėmėti: valgyti reikia sąmoningai. Jei sąmoningai nutariate, ką valgysite, visiškai suprasdami, kad maistas gali ir pasotinti bei būti naudingas sveikatai, ir pakenkti, jeigu yra nekokybiškas arba jo suvalgoma per daug, iš tiesos kelio neišklysite. O save kontroliuoti padės šios mažos gudrybės.

Šiukšles palikite ant stalo

Kai valgote, tarkime, saldainius, šokoladą, riešutus arba, pavyzdžiui, gruzdintus vištienos sparnelius (be galo skanius ir labai kenksmingus), palikite šiukšles ant stalo, valgydami jų dar neišmeskite. Popieriukai, kauliukai, pakuotė, nuograužos bus akivaizdus įrodymas, kiek jūs suvalgėte.

Pietaukite su lieknais žmonėmis

Kaip rodo tyrimai, mes susidraugaujame ne tik su tais, kieno pažiūros ir pomėgiai yra panašūs, bet ir su tais, kurie sveria maždaug tiek pat. Reguliariai persivalgančių žmonių kompanijoje jūs taip pat persivalgysite. Stenkitės vaikščioti pietauti su lieknais bičiuliais, tai jums padės susivaldyti.

Įjunkite šviesą

Neryškus apšvietimas tinka romantiškai vakarienei restorane, bet yra pastebėta ir įrodyta: blausioje šviesoje esame gerokai labiau linkę persivalgyti negu ryškioje.

Negerkite dietinių limonadų

Kola be cukraus atrodo esanti produktas, sukurtas specialiai gražią figūrą išsaugoti siekiantiems žmonėms, bet, kad ir kaip būtų keista, dirbtiniai saldikliai be kalorijų padeda priaugti svorio, o ne apsaugo nuo to.

Riešus pakvepinkite vanile

Pastebėta, kad kai kurie aromatai, tarp jų vanilė, trukdo persivalgyti. Nors šioje srityje dar nėra atlikta pakankamai išsamių tyrimų, dietologų iš visame pasaulyje garsios Majo klinikos patirtis rodo, kad šis būdas puikiai veikia ir sukelia malonius pojūčius (ypač jei jums patinka vanilės kvapas).

Palaikykite tvarką virtuvėje

Sukrautos lėkštės su maisto likučiais, trupiniai ant stalo ir pravertos spintelių durys yra pavojingi jūsų talijai. Atliekos asocijuojasi su nesveiku maistu, o mūsų tikslas - maitintis sveikai ir teisingai.

Nusipirkite tankias naktines užuolaidas

Cirkadiniai ritmai yra nepaprastai svarbūs sveikatai ir gerai savijautai. Jeigu norite kokybiškai išsimiegoti - miegokite visiškoje tamsoje. Seniai žinoma, kad miego trūkumas ir persivalgymas visada būna susiję. Matyt, taip yra dėl to, kad neišsimiegojus žmogaus savikontrolė silpnėja.

Nusipirkite mažų lėkščių

Pamėginkite dideles lėkštes pakeisti mažomis, galima net desertinėmis. Mes greičiau pasisotiname, jeigu valgome iš maisto kupinų lėkščių, o į mažą lėkštę vis tiek daug netilps, taigi rizika persivalgyti gerokai sumažėja.

Valgykite lazdelėmis arba šakutę laikykite kitoje rankoje

Visa, kas verčia valgyti lėtai, greičiau pasotina ir prisideda prie sąmoningos mitybos. Pamėginkite atsisakyti šakutės ir naudoti valgymo lazdeles - tai tikriausiai gerokai sulėtins valgymo tempą. Arba laikykite šakutę ne darbinėje rankoje - teks pavargti, bet tikriausiai prisivalgysite greičiau.

Apžiūrinėkite ir planuokite

Esate kviestinėje vakarienėje ir nuo patiekalų gausos akys laksto į visas puses? Prieš imdami šakutę, įdėmiai apžiūrėkite maistą. Tą akimirką patartina suplanuoti, ką būtent valgysite, ir tvirtai laikytis savo plano. Dažnai suvokiame, kiek suvalgėme, tik kai „pilvas atsiremia į stalą“. Planavimas padės kontroliuoti valgomo maisto kiekį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder