Prieskoniai, kurie ne tik gardina maistą, bet ir gydo

Prieskoniai, kurie ne tik gardina maistą, bet ir gydo

Prieskoniai, be kurių neapsieiname virtuvėje, dažnai turi ir gydomųjų savybių. Tai ir laiškiniai česnakai, ir krapai, ir pastarnokai, ir bazilikai, ir pankoliai nuo pilvo pūtimo. Jų yra labai daug.

Petražolė ir salieras yra giminaičiai, be kurių neįsivaizduoju nei maisto, nei kai kurių arbatų, prasitaria žolininkė.

Dabar – pomidorų derlius, o pomidorų su petražolėmis sultys labai gardžios.

Be to, petražolės švarina šlapimo pūslę ir akis. Esant kai kuriems akių sutrikimams, skiriama petražolių arbata ir kompresai.

Į pomidorų sultis tinka ir česnakai.

Petražolės gerina širdies darbą. Tam galima pasigaminti neįprasto vyno.

Sumalkite gerą žiupsnį petražolių stiebų, suberkite į vyną ir po trupučiuką kaitinkite. Įdėkite šiek tiek medaus, šiek tiek obuolių acto. 

Gerkite po 50 g du kartus per dieną.

Salierui lenkėsi net senovės romėnai ir dažnai vainikus pindavo būtent iš jų, o ne iš lauro lapų.

Jau tada žmonės žinojo, kad salierai labai veikia centrinę nervų sistemą.

Jei liūdni žmonės suvartotų pakankamai salierų, jų liūdesys išsisklaidytų.

Sveikatai labai naudingi rozmarinai. 

Be to, jie – puikus prieskonis: jei į kepamus obuolius įsmeigsite po spygliuką rozmarino šakelės, obuoliai bus ypač kvapnus. 

Salotas galima gardinti specialiu mišiniu, kurio lengva pasigaminti patiems. 

Labai gardu džiovinti mairūnai, bazilikai, petražolės ir krapai.

Viską susmulkinkite, prisimalkite sėkliukių ir įberkite džiovintų morkų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder