Slaugos specialistai - arčiausiai žmogaus

Slaugos specialistai - arčiausiai žmogaus

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) dirbantys šimtai slaugytojų kasdien rūpinasi tūkstančių ligonių fiziniais ir emociniais poreikiais. Džiaugiamasi, kad ligoninės skyriuose dirbančios slaugytojos yra profesionalios, kvalifikuotos ir atidžios pacientų poreikiams.

Pasak KUL vyriausiojo gydytojo pavaduotojos slaugai Jurgitos Vaitiekienės, ligoninėje dirba per 700 slaugytojų, čia slaugos specialybės praktiką atlieka studentai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Daugiaprofilinėje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje sukurta puiki profesinio mokymo bazė slaugos specialybės studentams, kurie gali gilinti žinias įvairiose srityse: palaikomojo gydymo ir slaugos, sudėtingos neurochirurgijos slaugos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos, akušerinės slaugos ir priežiūros ir kitose srityse.

Ligoninėje sudarytos visos sąlygos kelti kvalifikaciją tarptautinėse konferencijose, dalyvauti slaugos mokslo tiriamuosiuose darbuose. Taip pat ligoninės slaugytojai turi didžiulę patirtį dokumentuojant slaugos veiksmus.

Vyriausiojo gydytojo pavaduotoja slaugai teigia, kad šiuolaikinė sveikatos priežiūra neįsivaizduojama be svaraus ir reikšmingo slaugytojų indėlio.

"Dabartiniai slaugytojai - tai savarankiški specialistai, įgiję aukštąjį išsilavinimą ir gebantys prisiimti didesnę atsakomybę pacientų sveikatos priežiūros srityje. Tai įpareigoja slaugytoją nuolat tobulinti savo žinias ir slaugos įgūdžius. Slaugytojo profesinė elgsena siejama su slaugytojo klinikinio mąstymo stiprėjimu, valdymo ir organizacinių gebėjimų, įgūdžių atsiradimu, inovatyvumu, įžvalgumu, kompetencija. Slaugytojų darbas tapo ypatingų kompetencijų reikalaujančia veikla. Pacientų slauga tapo kryptinga, nuosekli, turinti aiškų tikslą, skatinanti rinktis pačius inovatyviausius veiklos būdus ir metodus.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje slaugytojai ne tik yra gydytojų partneriai, lygiaverčiai komandos nariai, bet ir inovacijų diegėjai, nebijantys eiti su mokslu koja kojon. Jie turi klinikinės slaugos, psichologijos, vadybos, socialinių mokslų, pedagogikos žinių, sykiu aktyviai domisi ir naujausių technologijų diegimu", - teigė J. Vaitiekienė.

KUL vyriausiojo gydytojo pavaduotojos slaugai teigimu, pagrindinis slaugos prioritetas KUL - užtikrinti kokybišką pacientų sveikatos priežiūrą ir profesionalią slaugą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder