Sunerimo dėl Vaikų psichiatrijos skyriaus

Sunerimo dėl Vaikų psichiatrijos skyriaus

Klaipėdiečiai tėvai, auginantys elgesio, emocijų, nuotaikos, raidos, psichozinių ir kitų sutrikimų turinčius vaikus, sunerimo išgirdę kalbas, kad norima uždaryti Respublikinės Klaipėdos ligoninės Vaikų psichiatrijos skyrių.

"Vakarų ekspresui" klaipėdietė Vaida pasakojo, kad tėvai, kurių vaikams tenka lankytis skyriuje, išsigando.

"Jeigu skyrius bus uždarytas, vaikus gali tekti vežti į Kauną, Šiaulius arba Vilnių. Tai yra visiškai nepatogu. Kol skyriaus dar neuždarė, norime išsiaiškinti, kas laukia. Pavyzdžiui, kai mano sūnui yra paūmėjimas, reikėtų važiuoti kitur. Tai yra labai didelis nepatogumas", - sakė Vaida.

Moters teigimu, Klaipėdoje yra išties nemažai tėvų, kurių vaikams prireikia specialistų pagalbos. Vakar ji pasiskambino į skyrių ir pabandė užregistruoti savo sūnų, tačiau išgirdo, kad stabdoma veikla.

"Pasakė, kad kol kas dar guldo skubiais atvejais, bet planiniam guldymui jau neberegistruoja į eilę. Sako, kad sprendžiamas klausimas - panaikins skyrių ar ne. Mums tai labai svarbus klausimas. Svarbu, kad jo nepanaikintų. Kaip mes privažinėsime į Kauną ar Vilnių konsultacijoms? Važiuoti į Kauną, kai vaiką ištinka isterijos? Išeina kurioziška situacija. Mes tikrai nenorime važiuoti kitur, nes Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje yra puikus skyrius, nuostabus personalas, pritaikytos patalpos, todėl nerimaujame, kad skyriaus neuždarytų", - sakė klaipėdietė.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotoja Salvinija Misikonienė patikino, kad kol kas kalbų apie Vaikų psichiatrijos skyriaus uždarymą tikrai nėra.

"Jauna gydytoja padavė pareiškimą, išvyksta, kaip ir prieš tai dvi jau išvyko į užsienį, todėl ir kilo tokia įtampa. Kol kas nieko negalime pasakyti, ieškome naujų specialistų", - sakė S. Misikonienė.

Pasak jos, skyriuje dirbo trys vaikų psichiatrės. Specialistų trūkumas, pasak Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojos, tampa visos Lietuvos ligoninių problema. Pašnekovė teigė, kad skyriuje besilankančių vaikų tėvus bus stengiamasi informuoti, kai bus žinoma, kokie pokyčiai laukia.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės Vaikų psichiatrijos skyrius veikia Bokštų g. Skyriuje vaikus konsultuoja medicinos psichologė-prichoterapeutė, dirba socialinė darbuotoja, ergoterapeutas, taikomos audiovizualinė, meno, muzikos terapijos, yra sporto salė, kiemelis. Stacionaro skyriuje gydomi vaikai, turintys elgesio ir emocijų sutrikimų, kurie prasideda vaikystėje ir paauglystėje, nuotaikos sutrikimų (manija, depresija ir kt.), neurozinių, raidos, valgymo sutrikimų. Taip pat yra gydomi vaikai su ūmiais psichoziniais sutrikimais. Atliekama psichodiagnostika, individualus psichologinis vaiko ir šeimos konsultavimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder