Šylant orams - traumos ir gripo komplikacijos

Šylant orams - traumos ir gripo komplikacijos

Antradienį Klaipėdos greitosios pagalbos medikai sulaukė net 103 iškvietimų dėl traumų ir peršalimo. Pasirodo, dėl šylančių orų susidaro beveik nepastebimi, bet labai slidūs ledokšniai. Taip pat vis dar tęsiasi gripo epidemija.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė "Vakarų ekspresui" komentavo, jog iškvietimų skaičius, prasidėjus pavasariui, išauga kasmet.

"Dieną saulutė patirpina sniegą, o vakare ir ryte susidaro slidūs ledokšniai, kurie yra labai plonyčiai ir beveik nematomi. Atrodo, šaligatviai sausi, o žmonės neįvertina ledokšnių grėsmės ir neretai paslysta", - aiškino ji.

Per pastarąsias dienas dėl slidžios dangos sulaukta daug iškvietimų dėl galūnių, galvos traumų, kaulų lūžių. Sukrėtė antradienį įvykusi nelaimė, kai, skubėdama į autobusą, moteris paslydo po jo ratais ir žuvo. Tą pačią dieną kita klaipėdietė taip pat vos nepapuolė į avariją Liepų gatvėje, kai, išbėgusi į gatvę, slystelėjo ir per plauką nepateko po automobilio ratais - vairuotojas spėjo sustabdyti automobilį.

Pasiteiravus, kaip išvengti traumų, N. Dambrauskienė ragino būti atidesnius, neskubėti, taip pat vis dar avėti žieminę avalynę.

Na, o visi kiti iškvietimai susiję su vis dar besitęsiančia gripo epidemija. Antroji karščiavimo banga, anot N. Dambrauskienės, visuomet praneša apie gripo komplikacijas. Nustatyta nemažai virusinės pneumonijos atvejų.

"Kiekvienais metais jaudinamės dėl šio laikotarpio, kuris trunka iki kovo pabaigos. Vasario mėnesį padaugėja karščiavimų, o po to - komplikacijų. Tačiau tai mums ne naujiena, taigi esame pasiruošę pavasarį dirbti intensyviau", - teigė pavaduotoja ir pridūrė, jog palyginti su praėjusiais metais greitosios pagalbos iškvietimų skaičius panašus.

"Pavasarį imunitetas susilpnėja, nes mažiau valgome naudingų, vietoje užaugintų daržovių. Taip pat žiemos metu žmonės daugiau laiko praleidžia uždarose patalpose. Dėl to daugiau ir susirgimų", - sakė pašnekovė.

Siekiant išvengti peršalimo ligų, žmonės raginami stiprinti imunitetą maisto papildais ar kasdien vartojant citrinos, imbiero ir medaus mišinį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder