Tokios vasaros dar nebuvo – gyventojai įsigyja rekordiškai daug vitaminų imuniteto stiprinimui

Tokios vasaros dar nebuvo – gyventojai įsigyja rekordiškai daug vitaminų imuniteto stiprinimui

Nors dabar pats uogų ir daržovių sezonas ir tokiu metu anksčiau gerokai sumažėdavo susidomėjimas maisto papildais ir vitaminais, ši vasara pasak vaistininkų kitokia. „Eurovaistinės“ farmacijos specialistai sako, kad neprisimena metų, kai buvo toks ryškus visuomenės domėjimasis preparatais organizmo stiprinimui. Beveik dvigubai vien rugpjūtį išaugo domėjimasis antioksidantais, geriau žinomais kaip vitaminas C, E, karotinas ir kiti.

Toks reiškinys, anot vaistininkų, rodo visuomenės susirūpinimą, kaip tinkamai pasiruošti rudeniui. Antioksidantai ypač naudingi stiprinant imuninę sistemą, jie saugo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. „Manoma, kad laisvieji radikalai turi įtakos daugelio lėtinių ligų progresavimui, tokių kaip aterosklerozė, vėžys ar artritas. Laisvieji radikalai taip pat gali daryti žalą imuninei sistemai. Taigi antioksidantai padeda apsaugoti organizmą, stiprina imuninę sistemą, padeda kovoti su infekcijomis“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

Pasak jos, vartojant antioksidantus, tokius kaip vitaminas C, cinkas ar selenas, negalavimai įveikiami greičiau.

Nepamiršti saiko

Vis dėlto kaip ir bet kurią kitą medžiagą, taip ir antioksidantus vertėtų vartoti atsakingai, ypač kartu su kitais vaistais. Sergant lėtinėmis ligomis rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju dėl maisto papildų ir vaistų suderinamumo.

Stiprinant organizmą, renkantis maisto papildus ir vitaminus, svarbu atkreipti dėmesį į mitybą. „Jei mityba skurdi, valgoma daug nevisaverčio maisto, tada būtina vartoti stiprius vitaminų kompleksus, daug omega rūgščių turinčių papildų. Bet jei maitinamasi visavertiškai, tuomet pakanka atkreipti dėmesį tik į aktualias sritis, pavyzdžiui, į imuniteto stiprinimą šaltuoju metų laiku, vitaminus akims, odai“, – sako vaistininkė.

Vis daugiau klientų šiuo metu ieško priemonių, kurios padėtų stiprinti vaikų imuninę sistemą. J. Juodsnukytė rekomenduoja jiems žuvų taukus „Jie prisideda ir prie imuniteto gerinimo, puikiai tinka palaikyti gerą regėjimą, yra naudingi smegenų veiklai, odai. O jei kalbant tik apie vitaminus, manau, kad naudingas yra vitaminas C, mokiniams svarbus stiprus imunitetas“, – sako vaistininkė ir priduria, kad imunitetu verta pradėti rūpintis jau dabar ir nelaukti kol atvės orai ir prasidės peršalimo ligų sezonas.

 Klientai taip pat dažnai ieško C ir D vitaminų, žuvų taukų. Taip pat šią vasarą gyventojai dažniau įsigyja priemonių ir nervų sistemai stiprinti.

J. Juodsnukytė primena, kad rūpinantis savo imunine sistema svarbu skirti dėmesio sveikam gyvenimo būdui – visavertei mitybai, judėjimui ir miegui, taip organizmas bus pasiruošęs apsiginti nuo puolančių ligų. Vaistininkė sako, kad teisingai elgiasi tie, kurie imuninę sistemą pradeda stiprinti dar vasarą, o ne tuomet, kai jau jaučia pirmuosius peršalimo simptomus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder