Universitetinei ligoninei - dvi transportinės kapsulės

Universitetinei ligoninei - dvi transportinės kapsulės

Klaipėdos universitetinei ligoninei dar liepos mėnesį UAB "Limarko" padovanojo dvi COVID-19 infekcija sergantiems pacientams pervežti skirtas transportines kapsules. Vienos jų vertė siekia daugiau nei 7 tūkstančius eurų.

Dvi tokias transportavimo kapsules Lietuvoje turi vienintelė Klaipėdos universitetinė ligoninė. "Limarko" grupės prezidentas Vytautas Lygnugaris pasakojo, jog ši iniciatyva ir pagalba klaipėdiečiams buvo be galo reikalinga.

"COVID-19 yra didžiulė problema mūsų visuomenei, tad, kai reikia pagalbos, mes prisidedame. Tai darome jau 27 metus ir tikrai skatinu kitas įmones prisijungti prie Gydymo įstaigų paramos fondo iniciatyvos. Tai labai svarbu", - sakė V. Lygnugaris.

Pasak V. Lygnugario, kapsulės buvo pagamintos Izraelyje ir tai - unikalus produktas, kuris infekcijos nepraleidžia į išorę.

Klaipėdos universitetinę ligoninę dvi transportavimo kapsulės pasiekė dar liepos mėnesį ir taip palengvino ligoninės personalo darbą. Šios kapsulės leidžia užtikrinti tiek personalo, tiek ir pacientų saugą, kad infekcija neplistų.

"Pacientas, kuriam yra nustatytas koronavirusas, arba tas, kuriam pastarasis įtariamas, yra guldomas į kapsulę, prieš tai įjungus ventiliatorius. Jie ne tik tiekia orą pacientui, bet ir specialiu filtru oras yra išfiltruojamas, kad infekcija į išorę nepatektų", - pasakojo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis.

Jeigu ligoninės personalui yra poreikis kontaktuoti su pacientu, tai yra daroma naudojant specialias vienkartines pirštines, kurios įtaisytos transportinės kapsulės šonuose. Baigus vizitą, šios pirštinės yra išmetamos į infekuotų atliekų konteinerį ir pakeičiamos naujomis.

Esant poreikiui pacientui pastatyti lašelinę, tai padaryti galima per specialius užtrauktukus. Taip pat dėl peršviečiamos medžiagos ligoninės personalas gali nuolat stebėti pacientą, jo veido išraiškas ir būseną. Baigus vizitą, visa transportinė kapsulė yra kruopščiai dezinfekuojama.

Dažniausiai kapsulė yra naudojama transportuoti pacientą iš vieno ligoninės korpuso į kitą, kur jam yra atliekamas paskirtas tyrimas. Taip pat perkeliant pacientą į specializuotą skyrių.

"Pabendravome su ligoninės vadovybe ir jie pasakė, kad reikia tokios kapsulės. Esame socialiai atsakingi ir suprantame, kas šiuo metu ligoninėms ir gydymo įstaigoms yra svarbiausia", - sakė "Limarko" grupės verslo plėtros direktorius Saulius Laumenis.

Pasak V. Janušonio, stebint rinką, anksčiau tokių kapsulių matyti neteko, tad svarstoma, kad jos buvo sukurtos dėl COVID-19 infekcijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder