Prieš Irenos Greičiūnienės išvaizdą neatsilaiko ir vienuolės

Prieš Irenos Greičiūnienės išvaizdą neatsilaiko ir vienuolės

Ir kaip jai tai pavyksta?“ – dažnas žavisi visada pasitempusios ir stilingai pasipuošusios klaipėdietės Irenos Greičiūnienės išvaizda. Būtų galima tiesiog džiaugtis puikiais genais, juk ponios Irenos dėdės ir tetos šių laikų terminais būtų vadinami dizaineriais, nes prieškariu kūrė ir gamino batus, drabužius. „Visgi vien genų nepakanka, reikia ir kruopščiai dirbti“, – kvatoja žavingoji uostamiesčio dama, sutikusi atskleisti savojo stiliaus kūrimo paslaptis.

Pasimokyti iš Irenos stiliaus subtilybių galėtų ne viena dailiosios lyties atstovė. Ypač to, kaip atsakingai elgtis su savo spintos turiniu.

„Esu ir aš pridariusi nemažai klaidų. Būdama jaunesnė išmesdavau ar atiduodavau pabodusius drabužius, o dabar galvoju, kaip man kai kurie jų praverstų“, – pripažįsta ponia Irena.

Dabar visi jos drabužiai, papuošalai ir kiti aksesuarai kruopščiai susisteminti, tinkamiausi jų deriniai surašyti specialioje knygoje, o visų derinių nuotraukos saugomos kompiuteryje.

„Pasiskolinau iš parduotuvės manekeną ir atsakingai dirbau. Dėliojau, kurie papuošalai labiausiai dera prie vieno ar kito drabužio, ir fotografavau. Moterys mane supras – juk dažnai taip nutinka, kad net pamirštame, ką turime savo spintoje. Pavyzdžiui, esu pasidariusi atskirą perlų skyrelį. Kadangi jų turiu įvairių formų ir spalvų, kaskart ruošiantis renginiui reikėtų ilgai gaišti, kol išsirinkčiau tinkamiausius. O dabar man pakanka atsidaryti nuotraukų archyvą ir iš karto galiu matyti ne tik kokius papuošalus aš turiu, bet ir su kuo jie labiausiai dera. Žodžiu, esu susikūrusi puikių suflerių“, – atvirai pasakojo ponia.

Žavingoji dama ir pati smagiai kvatoja prisimindama, kaip jos namuose vyksta madų demonstracijos, kuriose ji prašo dalyvauti ir mieląjį sutuoktinį Valentiną, o jei yra sūnus ar dukra – ir juos įtraukia į šį žaidimą.

„Kai tik nusiperku naują drabužį, pasodinu artimuosius ant sofos ir prasideda madų šou“, – smagiai pasakojo Irena ir džiaugėsi, kad jos šeimos nariai turi puikų skonį ir yra patys geriausi patarėjai.

„Juk dažnai mes patys apie save esame geresnės nuomonės ir tik pats artimiausias žmogus gali pasakyti, kaip viskas atrodo iš tikrųjų“, – svarstė I. Greičiūnienė.

Dar vienu puikiu sufleriu ir pagalbininku ponia Irena įvardija dukros iš Amerikos parvežtą specialią knyga „Dressing with color“, kurioje galima rasti tūkstantį spalvų derinimo variantų.

„Jei neturėčiau šios knygos, ko gero, pati niekada nesugalvočiau tokių spalvų derinių, kokių joje randu. O dabar labai lengva. Pavyzdžiui, žinau, kad vilkėsiu alyvinės spalvos kostiumėlį, knygoje susirandu tą spalvą ir aiškiai matau, kokios spalvos aksesuarai prie jos dera. Taip pat skaitau daug literatūros apie madą, stilių, elgesio normas. Labai mėgstu stebėti, analizuoti ir vertinti žmonių išvaizdą“, – iš kur semiasi žinių, pasakojo Irena ir pripažino tam skirianti daug dėmesio.

„Jeigu kartais neatlieku namų darbų ir apsirengiu liaudiškai tarant „ant smūgio“, jaučiu didžiulį diskomfortą – lyg būčiau ne savo vietoje“, – prisipažino.

Irena atvira – tikrai nėra ta moteris, kuriai būtų nesmagu ypatingai progai skirtą suknelę ar kostiumėlį vilkėti antrą kartą. Ji tikino mielai užsivelkanti ir prieš gerą dešimtmetį pirktą drabužį. O išgirdusi susižavėjusiųjų klausimus, kur pirko šį naują apdarą, neslepia – „iš archyvų“.

„Juk aš ne prezidento ar mero žmona, tad man tikrai galima su tuo pačiu drabužiu visuomenei pasirodyti ne vieną kartą (nusikvatoja). Be to, mano nuomone, tai būtų visiška tuštybių mugė kiekvienam renginiui ar vakarėliui stengtis nusipirkti naują drabužį“, – svarstė ponia Irena.

Pirkdama drabužius ji stengiasi nesielgti spontaniškai. Visų pirma gerai apgalvoja, ar naujas drabužis derės prie jau turimų.

„Kai drabužiai gerai dera, galima sukurti įvairių gražių kombinacijų, tad aplinkiniams kartais ir gali susidaryti vaizdas, kad kaskart rengiesi naujais drabužiais. Ir pats jautiesi tarsi naujai pasipuošęs“, – atviravo pašnekovė.

Puikiu žmonos skoniu žavisi ir sutuoktinis Klaipėdos miesto garbės pilietis Valentinas Greičiūnas.

Žavingoji klaipėdietė įsitikinusi, kad geras skonis ir gebėjimas apsirengti visai nepriklauso nuo piniginės storio. Ir pati ne kartą yra nustebusi, kai kuri nors pritrenkiamai atrodanti moteris išdavė, jog „naują“ paltą ar suknelę pirko vos už kelis eurus.

Visgi pati džiaugiasi turinti galimybę siūdintis drabužius ir pas garsius dizainerius. Tačiau tikrai ne dėl to, kad norėtų tuo pasipuikuoti.

„Dievinu Juozą Statkevičių, nes jo sukurti drabužiai niekada nepabosta ir neišeina iš mados. Be to, jie labai funkcionalūs, pakeitus kai kurias detales, atrodo lyg vilkėtum kitą drabužį. Man patinka ir tai, kad Juozas visada pataria, ir kokie papuošalai ar net lūpų dažai, nagų lakas reikalingi vilkint jo kūrinius. Labai džiaugiuosi ir tais drabužiais, kuriuos man yra sukūrusi žavioji, talentingoji dizainerė Aina Zinčiukaitė“, – komplimentų dizaineriams negailėjo ponia Irena.

Pasiteiravus, iš ko ji pati dažniau sulaukia komplimentų – iš vyrų ar iš moterų, ponia Irena nusikvatoja: „Galiu pasipuikuoti, kad komplimentų sulaukiu ir iš jaunų vyrų, ir net iš vienuolių. Kai svečiavomės Romoje, buvau labai nustebusi, kai prie manęs priėjo vienuolė ir pasakė malonų komplimentą. Neslėpsiu, tai man buvo didžiulis įvertinimas, nes šito luomo moterys neveidmainiauja.“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder