Grybų sezonas - daugiausia randa voveraičių

Grybų sezonas - daugiausia randa voveraičių

Lietuvoje įpusėjus vasarai, prasideda grybų sezonas, tačiau ne visuose Klaipėdos turguose tai galima pastebėti. Kol kas jų pasirinkimas nėra itin didelis, dažniau ant prekystalių galima išvysti voveraites, rečiau - baravykų ir raudonikių.

Naujajame turguje vos viename kioske buvo galima rasti pardavinėjamų grybų - tik voveraičių.

"Žmonės labiau perka voveraites, kadangi grybus dabar dažniausiai sunku būna surasti. Patys žmonės, jei važiuoja grybauti, sau randa baravykų, raudonikių ir panašiai", - pasakojo Naujojo turgaus prekiautoja Evelina Vimagovaitė.

Ji už vieną kilogramą voveraičių prašė 4 eurų, už pusę kilogramo - 2 eurų.

Anot Senojo turgaus pardavėjos, pardavinėjusios taip pat tik voveraites, grybų kaina labai stipriai priklauso ne tik nuo dydžio, bet ir nuo to, ar jie perrinkti.

"Jei pardavinėjami neperrinkti, su šiukšlėmis, tada grybai kainuoja pigiau", - paaiškino prekeivė.

Ji už kilogramą mažų voveraičių prašė 5 eurų, vidutinių - 4 eurų, o didžiųjų - 3 eurų. Anot jos kitų grybų, ne voveraičių, sudėtinga rasti.

"Aš tik perku grybus, net nebandau grybauti pati. Kaimynas prieš porą dienų važiavo grybauti, jam labai patinka - rado vos vieną mažą baravyką. Tik voveraičių daug. Pati grybauti net negalvoju- nežadu aukoti kelių valandų dėl poros baravykų", - pasakojo Senojo turgaus prekeivė Sonata Daugėlaitė.

Kita Senojo turgaus prekiautoja Zita Tamošauskienė, ant kurios stalo po pietų buvo galima rasti labai daug baravykų, tikino, kad iš tikrųjų rasti grybų nėra taip jau sudėtinga: "Dabar vyrauja baravykai, raudonikių yra labai nedaug, norint rasti, reikia ir vietą žinoti. Masiškai dar nėra grybų, tačiau šiuo metu jie visi sveiki, nesukirmiję. Žinant vietą, galima rasti augančius krūvomis."

Ši pardavėja už 1 kg baravykų prašė 10 eurų, o jei baravykai didesni - 12 eurų. Baravykai, anot pardavėjos, pigesni už raudonikius, nes jų visada būna mažiau.

Senajame turguje vyrauja panaši voveraičių kaina - didžioji dalis prekiautojų parduoda 1 kg voveraičių už 3 eurus. Anot pardavėjų, naktims atšilus ir palijus, grybų turguje bus galima rasti vis daugiau.

MAŽESNI - PIGIAU. Už kilogramą baravykų prašė 10 eurų, o jei baravykai didesni - 12 eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder