Į pajūrį negausiai traukiantys lietuviai turi žinutę: jei nepatinka Palanga – esate išlepę

Į pajūrį negausiai traukiantys lietuviai turi žinutę: jei nepatinka Palanga – esate išlepę

Pasaulį sukausčiusi koronaviruso pandemija pakeitė daugelio atostogų planus. Dabar lietuviai turi mažą pasirinkimą – keliauti po Lietuvą arba bandyti laimę užsienyje. Į Palangą kol kas kukliais skaičiais atvykstantys lietuviai nusiteikę puikiai praleisti laiką ir tikina: kam nepatinka Palanga, tie – išlepę.

Sakė į Palangą niekada negrįš

Pirmadienio vakarą Palanga negalėjo pasigirti dideliais skaičiais turistų: nors oras pastarosiomis dienomis buvo itin geras, prekeiviai gūžčioja pečiais ir svarsto – gal žmonės dar bijo viruso, o daugiau žmonių atvyksta tik savaitgaliais. Darbo dienomis Palangoje nėra gausu turistų.

Kol kas Palangoje daugiausiai galima išvysti šeimų su mažais vaikais. Tačiau kai kurie turistai neslepia – Palanga nebuvo jų nei antras, nei trečias pasirinkimas. „Paskutinį kartą Palangoje buvau prieš gal 10 metų. Iš manęs paplūdimyje tada pavogė rankinuką ir aš vyrui pasakiau – niekada daugiau į lietuvišką pajūrį nevažiuosime“, – Delfi pasakojo iš Radviliškio pirmadienį į Palangą atvykusi Margarita.

Moteris juokiasi, kad savo pažadą tesėjo, o dabar dėl pandemijos jį teko sulaužyti. „Pasikeitė Palanga per tą laiką. Atsinaujino. Gal čia ir viskas gerai mums būtų, bet oras Lietuvoje visada baisus. Tai nėra Palanga bloga, blogi lietuviški orai“, – pasiteiravus apie tai, kaip per 10 metų Margaritai pasikeitė Palanga, atsako moteris. Radviliškietė neslepia, kad bent kol kas planuoja šią vasarą į Palangą dar kartą sugrįžti ir juokiasi, jog veltui kurorto tiek laiko vengė.

Nemėgstantys Palangos – išlepę

Dar viena pakalbinta kaunietė taip pat atvyko į Palangą su šeima. Anot jos, tai šeimos tradicija – prieš Jonines apsilankyti dar ramioje Palangoje. „Man išvis nesijaučia to viruso“, – pasiteiravus, ar buvo sujaukti šeimos atostogų planai, atsakė moteris.

„Planuojame atostogauti Lietuvoje prie ežerų, po to vėl važiuoti į prie jūros. Turėjau jau bilietus į Barceloną. Pavyko susigrąžinti dalį bilietų“, – sako pašnekovė.

Palangoje, pasakoja kaunietė, jai patinka ramybė, mat prieš Jonines kurorte mažai žmonių. „Man Lietuvos paplūdimys yra kažkoks stebuklas. Gražus smėlis. Paplūdimys nėra toks paliestas civilizacijos. Man labai patinka. Nežinau, ką pasakyti žmonėms, kurie bamba dėl Palangos. Tokie žmonės, kurie bamba, tai gal dėl visko bamba ir yra labai išlepę ir nemoka džiaugtis tuo, ką turime, Tėvyne, natūralia gamta“, – sakė moteris. Ji tikina, kad atostogos Lietuvoje nekelia jokio liūdesio – dar spės pakeliauti.

Pasiteiravus apie Palangos kainas, moteris nusijuokia, kad „brangu kaip visad“.

J. Basanavičiaus gatvėje užkalbintas dar vienas kaunietis atviravo, kad dėl pandemijos „nuplaukė“ jo svajonių kelionė į Balį. „Apie metus taupėme, nusipirkome bilietus ir turėjome išvykti balandžio viduryje. Vaikai gal savaitę verkė, bet dabar jau patenkinti, kad kažkur išvažiavome. Va, cepeliną apsikabinę. Balis bus Palangoje“, – juokiasi vyras, rodydamas į prie vieno restorano stovintį ir kalbantį cepeliną. Jis susilaukia itin daug vaikų dėmesio.

Palanga – kaip antras Lietuvos vaikas

J. Basanavičiaus gatvėje buvo galima išgirsti ir kalbančių angliškai. Pakalbinta grupelė jaunuolių prisistatė kaip „Erasmus“ mainų programos studentai iš Italijos, Ispanijos ir Nyderlandų. Studentai pasakoja, kad jau metus studijuoja Vilniaus universitete, o Lietuva – jiems labai patinka. „Atvykome šiandien autobusu iš Vilniaus“, – pasakojo jaunuoliai.

„Išlaikėme visus egzaminus ir nusprendėme atvykti į pajūrį. Atostogų kelionė. Mes ką tik atvykome į Palangą. Romantiška vieta. O Lietuva – labai graži šalis“, – sakė ispanė.

„Palanga yra kaip antrasis Lietuvos vaikas. Nes antras vaikas visada yra šiltesnis nei pirmasis. Pirmasis vaikas yra Vilnius, tai labai šaltas miestas, šalti žmonės. O Palangoje visi labai šilti“, – savo įspūdžiais dalinosi studentas iš Italijos.

Pasiteiravus, kodėl studentai nevyko namo, jie atsako, kad kai jau norėjo vykti namo, nebuvo jokių skrydžių. „Labai jaudinausi dėl savo šeimos, nenorėjau jų užkrėsti. Per daug man jie rūpi, kad aš grįžčiau į Italiją ir jiems parvežčiau virusą“, – kalbėjo italas.

Sužinoję, kad paplūdimyje niekur negalės nusipirkti alkoholio, studentai nusijuokia ir atsako, kad prieš nueidami į paplūdimį sustos parduotuvėje. „Planuojame vykti į Nidą. Nuoširdžiai pasakius – pasiilgau paplūdimio, saulės. Paplūdimys kitoks nei Ispanijoje“, – sakė studentė iš Ispanijos.

Vaikinas iš Nyderlandų ypač gyrė lietuviškų paplūdimių smėlį: gražus, baltas, o svarbiausia – jokių akmenų.

Pasiteiravus, kaip jie vertina Palangoje vyraujančias kainas, studentai nusijuokia, kad blogiau už Vilniaus senamiestį nebus.

Turi patarimą

Iš Panevėžio atvykusi vyresnio amžiaus pora pasakojo, kad į Palangą atvyko savaitei. Poros vizitas į Palangą buvo planuotas. „Dabar nedidelis pasirinkimas, kur vykti. Tik Lietuvoje, į užsienį nesinori. Pora neslepia, kad šią vasarą planavo vykti arba į Italiją, Ispaniją, arba Turkiją. „Bet kur, kur šilta“, – juokiasi moteris. Pora neslepia, kad lietuviško pajūrio neišsižada ir į Palangą vyksta kasmet. Būtent Palangoje jie jaučia, kad tikrai atostogauja. Šįkart jie už naktį Palangoje moka 35 eurus.

Pasiteiravus, ar pora nebijo viruso, vyras nusijuokia ir atsako, kad bijo. „Kišenėje turime kaukes“, – nusijuokia ir moteris.

Tiems, kurie mėgsta kritikuoti Palangą, pora turi patarimų. „Galima ir patiems rasti ką veikti. Mes atvažiuojame su dviračiais. Jei darai kiekvienais metais viską taip pat, tai tikrai atsibos. Bet jei randi ką nors naujo, tai neatsibosta“, – sako vyras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder